Cateva sute de persoane au iesit in strada, vineri, la Cluj-Napoca, Focsani, Ramnicu Valcea si Targu Mures la mitinguri de sustinere a suspendarii presedintelui Traian Basescu. Protestatarii au purtat pancarte antiprezidentiale si au scandat lozinci impotriva presedintelui, informeaza Agerpres.

  • Cluj-Napoca: Circa 100 de oameni s-au adunat in Piata Unirii. Protestatarii au scandat "Jos Basescu".

Circa 100 de persoane s-au adunat, vineri, incepand cu ora 17:00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Protestatarii, purtand pancarte antiprezidentiale, au scandat "Jos Basescu!".

Printre cei care s-au alaturat protestatarilor se numara si presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Horea Uioreanu.

  • Miting USL anti-Basescu la Ramnicu Valcea

USL Valcea a organizat vineri dupa-amiaza la Ramnicu Valcea, in Piata Mircea cel Batran, un miting la care au luat parte aproximativ 250 de persoane. Oamenii au scandat lozinci antiprezidentiale, impotriva liderilor PDL si in favoarea actualului guvern.

"In ciuda caldurii destul de mari, oamenii au dorit sa se adune pentru a li se confirma faptul ca presedintele Romaniei va fi cu adevarat suspendat in aceasta seara. Mitingul a fost organizat de USL si a primit toate autorizatiile necesare din partea primariei", a declarat purtatorul de cuvant al USL Valcea, Adrian Busu, pentru Agerpres.

  • Focsani (Vrancea): Miting anti-prezidential in Piata Unirii. Protestatarii sustin ca vor continua sa se adune pana cand Traian Basescu va fi demis

Aproximativ 250 de focsaneni iau parte, vineri dupa-amiaza, in Piata Unirii din municipiul Focsani la un protestul este initiat de catre Miscarea Civica "Unirea Principatelor" . La actiune au luat parte si membri ai USL, precum presedintele PC Vrancea, Ionel Celmare, primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea (PSD) sau primarului orasului Odobesti, Daniel Nicolas.

Protestatarii spun ca au venit in Piata Unirii pentru a transmite ca sustin suspendarea presedintelui Basescu si ca sunt pentru demiterea acestuia, relateaza agentia de presa citandu-l pe unul dintre manifestanti spunand: "Atat timp cat Basescu va fi presedinte in Romania nu va fi liniste".

Membrii Miscarii Civice "Unirea Principatelor" au protestat si joi seara, in fata sediului PDL Vrancea, cerand demisia presedintelui Traian Basescu.

Protestatarii sustin ca vor continua sa vina in Piata Unirii pana cand Traian Basescu va fi demis.

  • Targu Mures: Miting USL  la care au luat parte circa 20 de persoane     

Aproximativ 20 de persoane au participat vineri, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Targu Mures, la un miting organizat de Uniunea Social Liberala (USL) la ora inceperii dezbaterilor din Parlament. Protestattarii au purtat lozinci cu "Jos Basescu" si "Basescu demis", fara a scanda.

Potrivit secretarului executiv al PSD Targu Mures, Dragos Bardosi, mitingul are menirea sa dea un semnal ca "actiunile antiprezidentiale incepute in iarna continua la Targu Mures". Acesta a aratat ca protestatarii de la Targu Mures sustin "pozitia USL de a se reveni la o politica normala fara certuri, fara scandal".