Cererea transmisa de Liviu Pop Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), in care ministrul interimar al Educatiei solicita institutiei un raport complet al activitatii si despre care a spus ca a formulat-o inca din 21 iunie, asteptand un raspuns pana joi, 28 iunie, a fost inregistrata la registratura ministerului in data de 25 iunie, potrivit documentului oficial, prezentat de Zoso pe blogul sau.

In urma cu o zi, joi 28 iunie, ministrul interimar al Educatiei a anuntat ca a schimbat componenta si regulamentul de functionare a CNATDCU din cauza unor nereguli sesizate in functionarea acestui consiliu. Ordinul de ministru care modifica CNATDCU a fost publicat in Monitorul Oficial vineri, in jurul orei 11:00, la aproape 2 ore dupa ce membrii CNATDCU s-au reunit in sedinta, conform unui calendar anuntat inca de saptamana trecuta si respectand vechiul regulament, pentru a discuta acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat in cursul diminetii la Antena 3 ca a instiintat CNATDCU sa prezinte un raport de activitate inca din 21 iunie.

"Aceasta comisie a fost instiintata de Ministerul Educatiei sa prezinte un raport de activitate si inca cateva lucruri esentiale legate de activitatea in ultimul an; cererea am formulat-o pe 21 iunie, nu am primit niciun raspuns, desi termenul era ieri. Membrii CNATDCU au refuzat un raport de activitate care pana in luna iunie nu a fost facut. Aceasta comisie nu functioneaza, domeniul de medicina nu s-a intalnit din decembrie (...) Am emis un ordin prin care am majorat numarul de membri si astept propuneri de la universitati pentru componenta acestui consiliu. Cand am emis ordinul, nu stiam ca azi se ocupau de aceasta poveste", a spus Pop.

Ministrul a reiterat, intr-o interventie ulterioara la Realitatea TV, ca a transmis aceasta cerere pe 21 iunie: "Sunt cam opt zile", a spus el.