Premierul Victor Ponta afirma ca presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, ar putea fi declarat persona non grata in Romania, daca "prin atitudinea sa va depasi limita legalitatii si a bunelor relatii" dintre cele doua tari.

Victor Ponta a afirmat ca liderul ungar "face campanie pentru o forta politica extremista" si in cazul in care "prin atitudinea sa va depasi limita legalitatii si a bunelor relatii guvernul nu va ezita sa ia o masura decisa de ministerul de Externe in acest sens".

Intrebat concret daca oficialul maghiar ar putea fi declarat persona non grata, Victor Ponta a raspuns: "Ar putea".

"Sper sa se abtina de la declaratii jignitoare la adresa Romaniei", a mai spus primul ministru.

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns marti dupa-amiaza la Targu Mures, unde a afirmat ca nu exista niciun temei legal pentru ca vizita sa in Romania sa nu poata avea loc, intrucat aceasta nu are legatura cu reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, ci este efectuata in calitate de "persoana fizica si datorita statului pe care il detine in PCM", respectiv presedinte de onoare.

Kover a sustinut totodata ca nu isi va prezenta scuze pentru declaratiile facute la adresa Guvernului roman, explicand ca nu a facut "barbar" Guvernul, ci doar metodele la care acesta a recurs. De asemenea, el s-a declarat convins ca dupa alegeri "apele se vor linisti".