Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat irevocabil, joi, ca jurnalistul Cornel Ivanciuc - fostul sef al Departamentului de Investigatii de la "Academia Catavencu", a colaborat cu fosta Securitate, judecatorii respingand recursul redactorului fata de decizia instantei inferioare, anunta Mediafax.

Cornel IvanciucFoto: Agerpres

Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ a respins joi recursul facut de publicist impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti prin aceasta instanta a admis actiunea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), confirmand astfel ca Ivanciuc a fost colaborat al fostei Securitatii.

In toamna anului 2010 Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia facuta de Ivanciuc impotriva deciziei Colegiului CNSAS care constata calitatea sa de fost colaborator al Securitatii, instanta insusindu-si astfel decizia institutiei.

Potrivit presei centrale, Cornel Ivanciuc alias "Balea Alexandru", nume de cod "Sasha", fostul sef al Departamentului de Investigatii de la "Academia Catavencu", si-a facut publica inca din 1995 colaborarea sa cu Securitatea.