Site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a fost spart, luni, de catre hackeri, a declarat miercuri colonelul Marcel Lucaciu, inspectorul sef al IGSU. "Pentru cateva momente, in loc sa apara informatiile destinate publicului, au aparut informatii despre cum a fost facut acest atac si o poza. Nu au fost afectate baze de date sau informatii vitale pentru buna functionare a ISU", a declarat Lucaciu. Potrivit unor surse institutionale, dupa primele verificari, atacul are la sursa mai multe servere din Tunisia, insa acest lucru nu exclude ca el sa fi fost realizat de catre hackeri romani.

"In cursul zilei de luni site-ul ISU Bucuresti a fost tinta unui atac cibernetic. Pentru cateva momente, in loc sa apara informatiile destinate publicului, au aparut informatii despre cum a fost facut acest atac si o poza. Nu au fost afectate baze de date sau informatii vitale pentru buna functionare a ISU", a declarat colonelul Marcel Lucaciu, inspectorul sef al IGSU.

"Exista o relatie contractuala intre ISU Bucuresti si firma care a creat si asigura functionarea site-ului. Am cerut explicatii firmei in legatura cu ce s-a intamplat. Am solicitat informatiile in scris. Cred ca asta s-ar putea intampla oricarui site din Romania pentru ca vorbim de un spatiu liber comercial, nu vorbim de un spatiu in care se gestioneaza informatii clasificate. Noi, personal, nu ne-am mai confruntat cu asemenea situatii", a mai spus Lucaciu.

Potrivit unor surse institutionale, in cursul zilei de luni s-a constatat un trafic suspect pe site-ul ISU Bucuresti, numarul vizitelor dublandu-se. Aceleasi surse spun ca pana in prezent nu au putut fi analizate toate log-urile si recuperate toate informatiile de la firma care se ocupa cu intretinerea si gazduirea site-ului, insa din primele cercetari atacurile au la sursa mai multe servere din Tunisia, insa acest lucru nu exclude ca el sa fi fost realizat de catre hackeri romani.

Site-ul ISU spart de hackeri

Site-ul ISU spart de hackeri

Foto: Ziare.com

Luni seara, site-ul ziare.com scria ca site-ul ISU Bucuresti nu putea fi accesat si ca la adresa site-ului aparea o poza care ar fi fost postata de un grup de hackeri ce sustineau ca sunt tunisieni.

"Site spart de: Omar Nvidia & Hamdi Tun-Predator - Hackeri tunisieni" (WebSite Hacked By: Omar Nvidia & Hamdi Tun-Predator - Tunisian Hackers), scrie pe pagina web a ISU Bucuresti.

Totodata, hackerii ironizau sistemul de securitate al site-ului: "Lol am stat mai mult timp sa scriem mesajul de spargere si sa facem designul decat ne-a luat sa spargem sistemul de securitate hehe =P!".