Marius Lucian Obreja (inginer, 52 ani), numit de catre premierul Victor Ponta la sefia Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), este presedintele filialei teritoriale PNL Covasna si este candidatul USL la alegerile din 10 iunie pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean. Noul sef numit de premier la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNSAS), Doru Badescu, este directorul general al Spitalului de Urgenta al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" din Bucuresti. In presa s-a scris ca prin cabinetul medical al lui Doru Badescu au trecut "cei mai mediatizati arestati", printre care Razvan Temesan, Miron Cozma, Ioana Maria Vlas si Marian Iancu.

Cine este noul sef AVAS - Marius Lucian Obreja - liderul PNL Covasna, candidatul USL la CJ

Marius Lucian Obreja

Marius Lucian Obreja

Foto: PNL

Din 2010 si pana in prezent, noul sef AVAS a condus societatea Pro Breco SRL din Covasna, producator de nutreturi pentru animale, dupa ce anterior, din 2002 si pana in 2010, a fost administrator al firmei S.C. BRECO S.R.L., aflata in faliment in prezent potrivit datelor din Registrul Comertului. (sursa pnl.ro)

In 2010, firma BRECO SRL a castigat un contract de 255.750 de lei cu REGIA NATIONALA A PADURILOR - ROMSILVA pentru a furniza furaje pentru fazani.

In 2009, tot firma BRECO SRL a castigat, in urma unei licitatii publice, un contract in valoare de 24.900 lei cu Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Codlea pentru a furniza furaje uscate pentru ferma zootehnica a Penitenciarului.

Firma BRECO SRL apare si pe o lista a beneficiarilor Programului SAPARD cu o suma primita in valoare de 13.695,11 lei pentru "modernizare punct de lucru pentru fabricarea nutreturilor combinate".

Obreja este actionar in cadrul GNIR Holding SA, potrivit registrul comertului, companie ce are ca domenii de activitate constructiile civile si industriale, Producerea materialor pentru constructii, Cercetare & proiectare, Cercetare fundamentala si aplicata, Arhitectura, Topogeodezie, PSI, Protectia mediului si imbunatatiri funciare, Productie publicitara audio - video, web design si tipografica, Formare profesionala, Consultanta, asistenta tehnica, consultanta antreprenoriala si alte servicii.

Potrivit descrierii de pe site, Obreja este actionar specializat pe "Consultanta antreprenoriala si alte servicii".

Intre 1997 si 2001, Obreja a fost director al firmei S.C. PIT S.R.L. din Intorsura Buzaului, firma radiata in prezent, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Marius Lucian Obreja, nascut in 1960 in localitatea Tulghes din judetul Harghita, a terminat liceul Teoretic "Petru Rares" din Piatra Neamt, sectia matematica-fizica, si apoi a absolvit Facultatea de Mecanica, sectia Autovehicule Rutiere din cadrul Universitatii Brasov.

In 2005, Marius Lucian Obreja si-a inceput doctoratura sub indrumarea stiintifica a profesorului doctor inginer Bobescu Gheorghe, de la Universitatea "Transilvania" Brasov, insa si-a intrerupt-o in 2007.

Din 2010 si pana in prezent, Marius Lucian Obreja este masterand in materia "Relatii Internationale. Sisteme de Securitate".

In 2008, Obreja a candidat din partea PNL la Camera Deputatilor in Colegiul 4 din Covasna. (Sursa)

Cine este noul sef de la CNAS - Doru Badescu, medicul pe la care au trecut cei mai mediatizati arestati

Noul sef numit de premier la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNSAS), Doru Badescu, a fost, din noiembrie 2011, directorul general al Spitalului de Urgenta al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" din Bucuresti. Potrivit paginamedicala.ro, Doru Badescu este comisarul-sef de politie dr. Doru Badescu care a facut parte din cadrul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Nicolae Kretzulescu" din Capitala.

Badescu a fost imputernicit la sefia Spitalului Dimitrie Gerota din Capitala de catre ministrul Administratiei si Internelor din acel moment (noiembrie 2011), Traian Igas.

Potrivit paginamedicala.ro, Doru Badescu are o sotie medic de familie (dr. Elena Badescu, n. red.) si este medicul prin cabinetul caruia au trecut cei mai mediatizati arestati. Printre acestia ii amintim pe Razvan Temesan, Miron Cozma, Ioana Maria Vlas si Marian Iancu.

Potrivit 9am.ro care citeaza ziarul Cancan, Badescu a fost medic la Directia de Cercetari Penale timp de noua ani si "le-a prescris retete tuturor celebritatilor care au ajuns in arestul Politiei Romane".

Potrivit ultimei declaratii de avere depuse (iunie 2011), Badescu detine un teren intravilan de 250 de mp si un teren agricol de 2620 mp. Nu detine nici o cladire si nici o masina, in schimb are doua credite la banca, unul de 96.000 de euro si unul de 65.000 de euro, si a imprumutat o persoana cu suma de 50.000 de euro.

La capitolul venituri anuale, Badescu a completat "cca. 50.000 de lei" pentru functia de sef serviciu Medicina Politie si 69.126 lei pentru cabinetul particular.