Locotenentul in rezerva Alexandru Gheorghe, care a protestat in Piata Universitatii din Bucuresti in uniforma militara, va candida ca independent la functia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului National Democrat Crestin, urmand sa isi depuna candidatura in cursul saptamanii viitoare, transmite Mediafax.

Lt. Gheorghe Alexandru Foto: Hotnews

Alexandru Gheorghe a declarat, sambata, ca "va face tandem" cu Cornel Lupu, profesor la o facultate din Sibiu, care va candida pe lista PNDC la functia de presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

"Am fost cooptat la rugamintea unor profesori universitari, ofiteri si avocati sa facem o echipa pentru Primaria Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu pe listele unui partid care nu a mai fost la putere, Partidul National Democrat Crestin (PNCD). Eu am acceptat sa candidez la functia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, in sensul in care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul il facem noi. La CJ Sibiu va candida profesorul Cornel Lupu de la o facultate din Sibiu. Candidatura o sa mi-o depun saptamana viitoare", a spus Alexandru Gheorghe.

Acesta a precizat ca nu poate da detalii despre programul sau electoral, dar ca o va face in curand.

PNDC va depune si o lista de candidati pentru Consiliul Local Sibiu.

Locotenentul in rezerva a mai spus ca a ales sa candideze la Sibiu deoarece este originar din acest oras, iar aici locuiesc si membri ai familiei sale.

Alexandru Gheorghe si-a facut aparitia, in ianuarie, imbracat in uniforma militara, in Piata Universitatii din Bucuresti, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca "s-a saturat de batjocura din aceasta tara". El spunea ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele.

Ulterior, Alexandru Gheorghe declara ca se simte amenintat si ca nu mai doarme acasa deoarece este urmarit de o masina neagra.

In urma gestului sau, Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana de mai multe fapte. Astfel, s-a stabilit ca participarea sa, in 23 ianuarie, la mitingul din Piata Universitatii, este fapta interzisa de regulile militare.

De asemenea, el a fost gasit vinovat de purtarea uniformei militare pe timpul participarii la mitingul din Piata Universitatii din Bucuresti, cu nerespectarea prevederilor Regulamentului de ordine interioara in unitate si Dispozitia sefului Statului Major General privind unele reguli pentru portul uniformelor militare.

Totodata, el a fost gasit vinovat pentru neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei in 23 ianuarie, respectiv in Bucuresti.

Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana l-a mai gasit vinovat si de "acordarea de interviuri si declaratii reprezentantilor mass-media civila, fara a pastra echidistanta politica a armatei si fara aprobarea comandantului unitatii, si, totodata, furnizarea unor informatii exceptate de la liberul acces, respectiv denumirea functiei si a structurii unde se gaseste aceasta".

Consiliul de judecata, format din cinci ofiteri, cu grade de la locotenent la comandor, colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru, a propus trecerea in rezerva a acestuia, hotararea fiind luata in unanimitate.

La sfarsitul lunii februarie, Gheorghe Alexandru a fost trecut in rezerva printr-un ordin semnat de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.