Inalta Curtea de Casatie si Justitie judeca luni recursul deputatului Mihail Boldea la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, anunta Agerpres. ICCJ a confirmat pe 27 martie mandatul de arestare, emis in lipsa, pentru deputatul Mihail Boldea.

"Urmeaza recursul la Comitetul de 5 judecatori, care sper ca vor considera ca un deputat, un avocat de anvergura clientului meu, nu poate reprezenta un pericol public", afirma, marti, avocatul lui Boldea, George Moloman.

Potrivit minutei deciziei de confirmare a mandatului de arestare din 22 martie, acesta va fi pus in executare pe o perioada de 30 de zile, de pe data de 27 martie pana pe 25 aprilie 2012.

Magistratii ICCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Mihail Boldea. Deputatul este acuzat ca este liderul unui grup infractional care se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a parasit teritoriul Romaniei cu o masina si in ziua urmatoare a ajuns in Turcia, de unde a luat un avion spre Kenya.