​Reprezentantii Mitropoliei Clujului le-au cerut unor tineri absolventi de Teologie sa ii alunge pe cersetorii din fata Catedralei Mitropolitane, astfel incat credinciosii care vin la slujba sa nu mai fie deranjati. RevistaEvenimentelor.ro scrie ca noua absolventi de teologie, care activeaza deja in sectorul social-misionar, fiind cantareti, au fost chemați la Mitropolie, unde li s-a propus ca timp de 5 ore pe zi sa stea cu randul în fata Catedralei Mitropolitane si sa alunge cerșetorii. Cei care au refuzat sa se supuna deciziei au primit un ultimatum ca sambata, 16 martie, sa demisioneze.

Contactat de RevistaEvenimentelor.ro, purtatorul de cuvant al Mitropoliei,Parintele Bogdan Ivanov, nu a negat existenta acestei decizii, ci doar pe cea a ultimatumului. El a motivat decizia de a li se cere absolventilor de Teologie sa ii alunge pe cersetori spunand ca autoritatile locale nu îi ajuta suficient în acest sens, recunoscand ca s-a apelat la personalul angajat în posturi neclericale pentru a face acest lucru.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului a mai spus ca nu considera acest lucru sub demnitatea unui teolog, adaugand ca tinerii care nu doresc acest lucru sunt liberi sa isi caute alt loc de munca, in conditiile in care 160 de noi absolventi de Teologie asteapta anual sa fie angajati.