Dupa renuntarea Andreei Paul Vass la functia de ministru al economiei, PDL a facut o noua nominalizare: deputatul PDL Lucian Nicolae Bode. Bode este presedinte al PDL Salaj.

Lucian BodeFoto: cdep.ro

In 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic. De asemenea, are un masterat in "Managementul Securitatii in Societatea Contemporana", la Facultatea de Istorie si Filozofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

In perioada 2001-2008 a fost sef la Electrica S.A., sucursala de distributie a energiei electrice Zalau.

Lucian Bode este nascut in 1974, la Valcau de Jos, judetul Salaj. Este casatorit si are un copil.

Potrivit declaratiei de avere, Lucian Bode detine un imobil de 335 mp si un autoturism Mercedes Benz fabricat in 2003.

Singura sursa de venit este indemnizatia de parlamentar. De asemenea, sotia sa are ca sursa de venit salariul incasat ca educatoare.

Potrivit declaratiei de interese, este membru fondator al Asociatiei "Pro Demos" din Zalau.

  • UPDATE Un articol aparut anul trecut pe ancheteonline.ro arata ca Lucian Bode este un apropiat al Andreei Paul Vass. Potrivit acelui articol, Andreea Paul Vass incearca sa se impuna in structura politica a PDL Salaj, dorind chiar sa candideze la alegerile parlamentare din acest an. Un sprijin in acest sens l-ar fi obtinut chiar din partea presedintelui PDL Salaj, Lucian Bode. Articolul mai arata ca Bode a ajuns deputat in 2008 din calitatea de lider de sindicat la Electrica Salaj.

Un alt articol de pe ancheteonline.ro arata caBode si Vass l-au sprijinit pe fostul presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Radu Cristescu, persoana care a facut obiectul unui scandal.

Ancheteonline.ro arata ca Lucian Bode a lucrat direct cu Cristescu care detine un institut de sondare a opiniei publice care a facut un sondaj, in primavara acestui an, la comanda PDL Salaj, pentru care ar fi castigat in jur de 10.000 de euro.

Cristescu a fost demis de fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabara, ca urmare a unor nereguli descoperite de catre Corpul de Control al ministerului. Radu Cristescu si alti membri din conducere au fost acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro. ADS ar fi scazut nejustificat, aproape la jumatate, redeventa pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu si ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.