Procurorii parchetului Tribunalului Giurgiu, cei care investigheaza cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy, sustin ca au audiat toti martorii din dosar si ca mai asteapta cateva documente pentru a finaliza dosarul. “Au fost audiati toti martorii si partile implicate. Ne apropiem de finalizarea dosarului, adica trimiterea lui in instanta”, a declarat procuror sef de sectie, Filip Aurelian din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu. Principalul suspect in acest caz este Ionut Tanasoaia al carui mandat de arestare preventiva a fost fost prelungit cu 30 de zile.

Crima de la GiurgiuFoto: Hotnews
  • Procurorii nu au dezvaluit daca in caz vor fi puse sub invinuire si alte persoane si daca dosarul va fi trimis in judecata in urmatoarele zile sau in urmatoarele saptamani.

Au fost audiati toti martorii si partile implicate. Ne apropiem de finalizarea dosarului, adica trimiterea lui in instanta. In proportie de aproape 100% au fost audiati martorii. Se mai astepta niste documente medico-legale si alte documente conexe”, a declarat procuror sef de sectie, Filip Aurelian din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu. Reprezentantul parchetului a refuzat sa mentioneze daca in dosar vor fi trimise in judecata si alte persoane. “Nu pot sa precizez aceste informatii la acest moment”, a mentionat procurorul.

In cazul mortii bachetbalistului Chauncey Hardy principalul suspect este Ionut Tanasoaia care pe 14 octombrie a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Avocatul Emil Tanasoaia, cel care il apara pe Ionut Tanasoaia, a declarat ca mandatul de arestare a fost prelungit cu inca 30 de zile.

Pe langa Ionut Tanasoaia in cadrul investigatiei privind moartea bachetbalistului american mai sunt cercetati si medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu. Pe 13 octombrie Parchetul General a anuntat ca s-a autosesizat si a demarat cercetarile fata de medicii din Giurgiu care l-au tratat pe Chauncey Hardy. Vezi aici detalii

Chauncey Hardy a fost inmormantat pe 19 octombrie, in orasul natal din statul Connecticut. Funeraliile au avut loc la ora 18:00 (ora Romaniei), in Middletown, Connecticut. Olamae Hardy, mama baschetbalistului a declarat pentru HotNews.ro ca ia in considerare posibilitatea de a da statul roman in judecata si ca nu este multumita de evolutia investigatiei politiei. Vezi aici

EVZ.ro a publicat luni 17 octombrie un articol in care scria ca o inregistrare facuta intr-o benzinarie din Giurgiu ii reda pe patru dintre interlopii suspectati de implicare in moartea tanarului. Potrivit unor surse din ancheta, citate de publicatie, "in film apar Ionut Tanasoaia, zis Gypsy, cel arestat deja, alaturi de cumnatul lui, cunoscut drept 'Musca', ca si fiul mijlociu al interlopului Butoane, Floricel, si un var al acestuia. Toti au fost in barul unde baschetbalistul a fost ucis. Cei patru discuta despre cine sa-si asume vina si sa spuna ca l-a batut pe Hardy".

Pe 19 octombrie Lanny Breuer, adjunctul procurorului general al Statelor Unite a confirmat oficial ca in acnheta mortii baschetbalistului autoritatile romane sunt asistate de catre FBI.

IGPR a declansat o ancheta proprie privind modul in care politia din Giurgiu a manageriat cazul. Pana in prezent nu au fost prezentate concluziile oficiale ale anchetei. HotNews.ro a relatat despre cazul sefului IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin, care a fost retrogradat de ministerul de Interne, dar a fost repus in functie in urma unei hotarari judecatoresti. Un raport al Corpului de Control al Ministerului de Interne arata ca seful IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin, nu a luat masuri in privinta grupurilor infractionale cu potential violent din judet.

In documente se arata ca seful IPJ a localizat in judetul Giurgiu doar doua grupari infractionale in comuna Clejani. In motivarea hotararii judecatoresti care l-a repus in functie pe Nicolae Dobrin se mentioneaza ca unul din motivele pentru care acesta trebuie sa fie seful Politiei din Giurgiu este si “Imposibilitatea achitarii ratelor la banca si a taxelor scolare pentru copii”. Vezi detalii aici si aici

Pe 11 noiembrie ministrul de Interne Traian Igas a anuntat ca seful IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin a depus o cerere de pensionare si ca in decembrie va numi un nou sef al Politiei din Giurgiu. Vezi detalii aici

Baschetbalistul american Chauncey Hardy a decedat in urma unui conflict iscat in noaptea de sambata spre duminica (8-9 octombrie) in clubul Emotione din municipiul Giurgiu. Primele investigatii ale politiei au aratat ca loviturile care au dus la moarte baschetbalistului ar fi fost aplicate de principalul suspect Ionut Tanasoaia.

Mai multe relatari din presa au arata insa ca Tanasoaia nu ar fi fost singurul care l-a lovit pe baschetbalist. Pana in prezent anchetatorii nu exista o reconstituire clara a evenimentelor care au dus la moartea lui Chauncey Hardy

Baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost dus la Spitalul Judetean din Giurgiu dupa incidentul care a avut loc, in noaptea de sambata spre duminica (8-9 octombrie). De la Spitalul Judetean din Giurgiu, baschetbalistul a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, intrucat starea acestuia se agravase si unitatea sanitara nu avea computer tomograf.

Chauncey Hardy a murit la putin timp dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale. Concluziile preliminare ale raportului de autopsie in cazul sau arata ca decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura craniana.