Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, de spalare de bani, iar in acest sens a sesizat Parchetul Capitalei, se arata intr-un comunicat ANI.

In urma evaluarilor demarate la data de 20.07.2011, ANI a constatat "indicii referitoare la posibila savarsire de catre domnul DRAGAN Nicusor, Director General Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, ca urmare a efectuarii mai multor tranzactii imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aprox. 542.300 euro (in perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat pretul real al pietei - si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011)".

ANI a sesizat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu privire la posibila savarsire de catre domnul DRAGAN Nicusor a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nicusor Dragan a fost numit in functie la 14 mai 2007.