Procurorii s-au sesizat din oficiu in cazul medicilor care l-au tratat pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, anunta un comunicat remis redactiei. "Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu, in cursul zilei de astazi, 13 octombrie 2011, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, de catre personalul medical implicat in serviciile de asistenta medicala in cazul sportivului H.C. de la CSS Giurgiu", se arata in comunicat.

Sesizarea are ca punct de plecare "concluziile Raportului de control al Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, care releva nerespectarea obligatiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala si a dispozitiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce apartin unitatii de primiri urgente din Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu si Serviciului Judetean de Ambulanta Giurgiu", se mai arata in comunicat.

Tot joi, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu a dispus preluarea dosarului mortii lui Chauncey Hardy.