Bercea Mondial a fost reprezentat, marti, la Curtea de Apel Craiova de catre avocatul Serban Calafus care a spus ca face acest lucru la solicitarea lui Mircea Basescu, "data fiind legatura, afinitatea dintre familia Anghel si familia Basescu", relateaza Mediafax.

Bercea Mondial a fost aparat in instanta de catre avocatul sau Iancu Tanasescu, dar si de un nou avocat, Serban Calafus, aparatorul lui Mircea Basescu in dosarul cu ziaristul Sorin Rosca Stanescu.

Serban Calafus a declarat ca a venit sa-l reprezinte pe Bercea Mondial la solicitarea lui Mircea Basescu intrucat acesta este "ingrijorat de soarta finului". El a precizat ca l-a solicitat fiul lui Sandu Anghel, dar si Mircea Basescu.

"Suntem avocatii (n.r. - Serban Calafus si tatal sau) familiei Basescu de ceva timp, data fiind legatura, afinitatea dintre familia Anghel si familia Basescu", a spus Calafus.

Intrebat daca Mircea Basescu este ingrijorat, avocatul a raspuns: "In mod sigur este ingrijorat, oricine este ingrijorat, chiar si dumneavoastra si cred ca o tara intreaga, numai cei care au cu domnul Bercea dusmanii, nu sunt".

La intrebarea daca l-a convins onorariul sau faptul ca l-a rugat Mircea Basescu, Serban Calafus a spus: "Si, si".

El a afirmat ca "a fost placut impresionat de Bercea Mondial", acesta fiind "chiar un tip care are o cultura, vocabular, un personaj ok". Totodata, avocatul a mentionat ca Sandu Anghel este "demoralizat".

De asemenea, intrebat daca va castiga procesul, avocatul a raspuns: "In mod sigur, probele sunt de partea noastra."

Sedinta de judecata de la Curtea de Apel Craiova, unde are loc recursul la decizia Tribunalului Olt de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea in cazul lui Bercea Mondial s-a incheiat, instanta ramanand in pronuntare.

Sandu Anghel nu a fost prezent in sala de judecata, intrucat luni a fost adus la Penitenciarul Jilava, urmand sa fie supus unei expertize psihiatrice.

Magistratii Tribunalului Olt au admis, joi, cererea lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea, in dosarul in care este acuzat ca si-ar fi injunghiat un nepot, decizia fiind atacata cu recurs de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt.

Sandu Anghel, incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, a fost arestat preventiv in 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

In aprilie, Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Craiova i-au mai trimis in judecata pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, pe sotia interlopului din Olt, Fanica Anghel, zisa Stela, pentru instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si incercarea de a determina marturia mincinoasa.

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat intr-un dosar pentru evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.

Probatoriul a relevat ca Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentand salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetati de Politia Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite in urma unor plangeri facute intre ei, iar in prezent mai sunt in lucru sase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.