Versiunea generica, si prin urmare cea mai convenabila din punct de vedere al costurilor, a medicamentului cel mai avansat impotriva virusului HIV a fost introdusa in Kenya, o premiera in Africa unde peste 25 de milioane de persoane sufera de SIDA, informeaza AFP citand un anunt facut miercuri de organizatia UNITAID.

Dolutegravir (DTG) este disponibil pe piata de cativa ani si este deja utilizat pe scara larga in statele dezvoltate. Insa, pretul sau a fost de multe ori considerat prea mare pentru a fi achizitionat in cadrul programelor de lupta impotriva SIDA, afectiune care reprezinta o amenintare pentru tarile africane.

"Versiunea generica a DTG prezinta doua avantaje: pe de o parte, este foarte buna din punct de vedere pur farmaceutic, iar pe de alta parte, pretul ei este mult mai avantajos", a declarat pentru AFP Robert Matiru din cadrul UNITAID, organizatie care are ca scop reducerea costului medicamentelor utilizate pentru tratarea unor maladii precum SIDA sau tuberculoza, potrivit Agerpres.