Cafeina i-a ajutat pe soarecii obezi sa slabeasca prin faptul ca le-a redus apetitul si le-a crescut consumul de energie, potrivit unui studiu publicat marti 27 iunie de revista britanica Nature citata de EFE.

Studiul, condus de profesorul Guo Zhang de la Universitatea Huazhong de Stiinta si Tehnologie din Wuham (China), a reusit sa identifice cateva circuite neuronale implicate in acest efect, dezvaluind noi date ale mecanismelor prin intermediul carora cafeina reglementeaza metabolismul.

Pentru a intelege aceasta asociere, profesorul Zhang si echipa lui au inceput sa urmareasca activitatea receptorilor de adenozina - care sunt blocati de cafeina - in regiunea creierului numita hipotalamus si care reglementeaza echilibrul energetic al mamiferelor.

Potrivit studiului, cafeina provoaca acest efect asupra receptorilor de adenozina si determina eliberarea de oxitocina, un cunoscut regulator al metabolismului energetic.

Studiul noteaza ca dozele de cafeina administrate au fost foarte mari (60 mg/kg, care ar echivala la intre 24 si 36 cesti de cafea), fapt ce limiteaza aplicarea acestui potential tratament la oameni. potrivit Agerpres.