Medicii din Germania vor putea in curand sa le prescrie cannabis pacientilor, dupa ce deputatii germani au votat unanim in favoarea recunoasterii beneficiilor medicale ale acestui drog, relateaza joi DPA, citata de Agerpres.

Pacientii care sufera de boli grave vor putea primi cannabis pentru tratarea unor simptome ca durerea cronica, pierderea poftei de mancare si greata provocate de chimioterapie, se arata in proiectul de lege adoptat joi de Bundestag, camera inferioara a parlamentului. Acesta urmeaza sa intre in vigoare in martie si stipuleaza ca furnizorii de asigurari medicale sa acopere costul cannabisului.

Folosirea cannabisului in scopuri recreative ramane ilegala in Germania, noteaza DPA.

Germania va infiinta si o agentie speciala care va monitoriza si implementa standarde industriale pentru producerea de medicamente pe baza de cannabis.

Ministrul german al sanatatii, Hermann Groehe, a salutat noua lege, subliniind ca ''oamenii care sunt grav bolnavi trebuie ingrijiti cat mai bine cu putinta''.

In prezent, pacientii au nevoie de un aviz special pentru a putea folosi cannabisul in scopuri medicale si circa 1000 de persoane l-au obtinut pana acum.