Adam Alter ne prezinta, cu umor si perspicacitate, o perspectiva radical diferita asupra naturii umane. Miraculoasa capacitate tranchilizanta a rozului bonbon a fost testata in inchisori: detinutii nou-veniti intra furiosi si agitati in celula roz, iar peste cincisprezece minute ies de acolo mai calmi. Dupa ce administratorii unor inchisori mai mici, de provincie, au inceput sa-i azvarle pe turbulentii aflati in stare de ebrietate in celule zugravite roz, culoarea a fost neoficial botezata „Drunk Tank Pink” – „Roz de celula pentru betivani” sau, pe scurt, „roz tranchilizant”. Adam Alter

roz tranchilizantFoto: GiftBooks.ro

In esenta, aceasta carte este menita sa arate ca mintea omului reprezinta punctul-terminus colectiv al unui miliard de mici efecte fluture. Gandurile proprii, sentimentele si faptele noastre sunt produsul unor reactii in lant haotice, alimentate intr-o masura deloc neglijabila de fortele descrise in cartea pe care o aveti in fata. Comportamentul uman este greu de prezis, asadar, partial pentru ca ramane profund sensibil la fiecare bataie din aripi a proverbialului fluture din Japonia.

Adam Alter este profesor de marketing la Stern School of Business, New York University, unde mai activeaza si in cadrul departamentului de psihologie ca lector. Alter este doctor in psihologie sociala, doctorat obtinut la Princeton cu o lucrare despre modul in care oamenii iau decizii care le influenteaza viata de zi cu zi. Este o prezenta des intalnita in cadrul conferintelor organizate de universitati de prestigiu precum Harvard, Yale, MIT, Stanford sau Cornell.