Marti 30 iulie 2013, incepand cu ora 21:00, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman va avea loc o proiectie in avanpremiera Festivalului de Film Istoric de la Rasnov (www.ffir.ro). Este vorba de Crossfire Hurricane, un film ce prezinta istoria de 50 de ani a uneia dintre cele mai importante trupe din istoria rock-ului, The Rolling Stones.

Filmul Crossfire Hurricane realizat in 2012, in regia lui Brett Morgen, ii are ca protagonisti pe: Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood, Bill Wyman, Mick Taylor).

Filmul prezinta in ordine cronologica istoria de 50 de ani a uneia dintre cele mai importante trupe din istoria rock-ului, The Rolling Stones. Subiecte delicate precum riscurile asociate imensului succes pe care Jagger si compania l-au avut inca de la debut, problemele cu drogurile si cu justitia ale catorva dintre membrii trupei, statutul de anti-Beatles band care le-a fost alocat de presa americana si britanica sunt abordate intr-o maniera interesanta si alerta. Titlul filmului este inspirat din primul vers "I was born in a crossfire hurricane" al hit-ului Jumpin’ Jack Flash, lansat in 1968.

Inaintea proiectiei va fi prezentata lista finala de filme invitate la Festival si noutatile aparute de la conferinta de presa pana in prezent.

Intrarea este libera in limita locurilor disponibile, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro