In mai putin de o luna, impresarul Ioan Becali il ataca pentru a doua oara pe antrenorul Mircea Lucescu.De data aceasta, fostul presedinte rapidist a facut-o violent, spunand despre tehnician ca este “tigan“, amenintand ca va face dezvaluiri in legatura cu cariera sa.

Atacul impresarului a avut loc in cadrul emisiunii “Eurofotbal“ de joi seara, de la TVR 1.

TIGAN. “Lucescu, care este un tigan, nu l-a lasat pe Pancu la Sahtior. O sa dovedesc in 12 episoade ca nu a avut nici o performanta in fotbalul romanesc“, a tunat Becali. Aceste acuze au venit dupa ce procuratorul il mai atacase o data, acum o luna.

Atunci, Becali il acuza pe Lucescu ca s-a dus la Sahtior fara sa se consulte cu el, in conditiile in care el stabilise contactele, pierzand astfel astfel comisionul. La vremea respectiva, Lucescu nu a dorit sa-i raspunda impresarului.

MOTIV. Aflat in Elvetia, in localitatea Charmey, cu echipa Sahtior, Lucescu a aflat de acuzele ce i-au fost aduse. El a ramas uluit de cele auzite, spunand ca are replica la toate “minciunile spuse de Becali“. “Este urat si jenant ca un om sa faca asa ceva numai pentru ca nu si-a luat niste bani pe care nu-i merita“, a spus Lucescu.

“Nu putem sta toti la dispozitia lui“

Jurnalul National: Domnule Lucescu, Ioan Becali a spus despre dumneavoastra….

Mircea Lucescu: Nu ma intereseaza ce spune acest om. Sa-si vada de treaba lui.

Ameninta ceva in legatura performantele dumneavoastra.

Nu mi-a construit el cariera, asa ca nici nu poate sa mi-o distruga. El e suparat ca de ce nu-si ia comision dupa ce am ajuns la Sahtior. Sa-si ia de la jucatori. De la mine nu are ce sa-si ia. La Inter cand am fost, eu l-am dus ca sa-l cunoasca lumea. La Galata nu m-a dus el. Cei de acolo l-au rugat sa ma prezinte, pentru ca ma doreau pe mine.

Vizat era atunci Iordanescu, recomandat de jucatorii romani de acolo. Mi se pare ca acum are toate portile inchise prin strainatate.

A spus ca o sa faca dezvaluiri in 12 episoade.

Nu are ce sa dovedeasca. Ce poate sa scrie? Si unde? Nu mai suntem in anii ’90, cand ameninta el ziaristii ca-i impusca. Nu putem sta toti la dispozitia lui. Este munca mea si mi-o respect.

De ce nu i-ati raspuns prima oara?

N-am vrut sa ma cobor la nivelul lui.

Acum a spus ca sunteti si tigan.

Cum sa raspund unui vocabular de cea mai joasa speta?

Credeti ca ar putea sa-i faca probleme lui Razvan la Rapid?

A inceput sa ne fie frica de Becali in tara noastra? Am uitat cu ce se ocupa inainte de 1990? De ce? Pentru ca e mai bandit ca altii.

Becali spune ca Pancu nu a ajuns la Sahtior din cauza dumneavoastra.

Numai minciuni. El l-a blocat pe Pancu. Eu am obtinut transferul lui, dar am avut un acord valabil pentru 10 zile. L-au ascuns in munti, si dupa 10 zile Besiktas a dublat pretul la 5 milioane de dolari, bani pe care Sahtior nu-i putea da. Becali nu l-a lasat sa vina.