Procurorii Parchetului General au extins cercetarile in cazul jurnalistului S. R. Stanescu si i-au adus, miercuri, la cunostinta o noua acuzatie: aderare la un grup de crima organizata, infractiune pedepsita cu pana la 20 de ani de inchisoare, transmite TVR.

El considera ca este un dosar politic, "o conspiratie lansata de Traian Basescu". Din acest grup face parte si Dinu Patriciu, acuzat de constituirea unui astfel de grup de crima organizata. El a aflat miercuri de la procurori cine mai face parte din acest grup. Intre acestia el a recunoscut ca este vorba de S.R. Stanescu, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Paul Miclaus.

Pana acum S.R. Stanescu era acuzat ca ar fi beneficiat de informatii privilegiate in cazul listarii la bursa a societatii Rompetrol.

Sorin Rosca Stanescu a fost audiat, miercuri, la Parchetul General in doua cauze. Directorul grupului de presa Ziua a fost audiat in calitate de invinut in dosarul Rompetrol si in calitate de martor in dosarul privind scurgerea de informatii militare.

In dosarul Rompetrol, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, este acuzat de utilizare de informatii cu caracter privilegiat. Cel de-al doilea dosar se refera la informatiile cu caracter militar primite saptamana trecuta la redactia cotidianului 'Ziua', cauza in care Sorin Rosca Stanescu este citat ca martor.