Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inchis dosarul "Dracula Park", in care fostul premier Adrian Nastase si fostul ministru al Turismului Dan Matei Agathon au fost acuzati initial de inselaciune. Cei doi pesedisti au fost scosi basma curata, deoarece, spun anchetatorii, "s-a constatat lipsa elementelor constitutive ale infractiunilor reclamate".

Potrivit unui comunicat de presa remis la solicitarea ziarului Gandul, "procurorii au retinut ca persoanele cercetate, respectiv Adrian Nastase si Dan Matei Agathon, nu au actionat pentru inducerea in eroare a persoanelor care au subscris la Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara (FDTS) in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos injust.

De asemenea, informatiile difuzate s-au referit la aspecte reale legate de constituirea societatii FDTS si referitoare la situatia economica a acesteia, prin urmare nu exista elementele constitutive ale infractiunii de prezentare cu rea-credinta de date neadevarate asupra constituirii societatii ori asupra conditiilor economice ale acesteia.

De asemenea, cele doua persoane cercetate nu au raspandit stiri false in scopul de a obtine un folos in paguba societatii prin scaderea sau marirea valorii actiunilor". In total, in aprilie 2002, dupa o prelungire a termenului de subscriere, au fost inregistrati 15.000 de investitori in "Dracula Park". Prima locatie a fost la Sighisoara.

Integral in Gandul