Realitatea TV a declansat, sambata seara, o intreaga isterie pe motiv ca nu mai conteaza votul de duminica acuzand ca numaratoarea voturilor ar fi asigurata de firme controlate de Sebastian Ghita. Rares Bogdan, fara nici o dovada sau baza factuala, a instigat populatia sa nu se mai prezinte la vot afirmand ca s-ar pregati un furt masiv de voturi. Iesirea sa alarmista se bazeaza pe o sesizare facuta de PMP la BEC in care acuza faptul ca asocierea SIVECO – ASSECO SEE ar fi controlata de deputatul PSD Sebastian Ghita. Acesta a negat orice legatura cu asocierea SIVECO - ASSECO SEE, afirmand ca aceasta din urma este cea mai mare firma poloneza de software.

Rares Bogdan in debutul emisiunii in jurul orei 22.00

  • "Nu mai conteaza ce votati dvs. Sunt 2 societati controlate de Ghita. Este o intreaga lucratura, mascarada care s-a pus la punct cu ajutorul unor oameni din serviciile secrete. Din acest moment Ghita incearca fraudarea alegerilor. Numaratoare voturilor se face cu un soft ce apartine lui Sebastian Ghita si celalalt de catre o societatea controlata de o doamna aflata in puscarie. Nu a fost licitatie. Este o plangere penala facuta de ACL
  • Se incearca fraudarea voturilor cu ajutorul unor softuri, puse la dispozitie de cel mai bun prieten al premierului. 
  • Pe motiv ca nu mai au timp s-a folosit procedura atribuirii directe. Maine, alegerile din Romania nu mai au nicio relevanta. Oricum se va vota, prin softul respectiv se vor modifica voturile.
  • Nu poate nimeni dupa 25 de ani, cineva sa schimbe pe baza unor soft care sa modifice rezultatele finale ale alegerilor.
  • Jocul primul tur va iesi la iveala in fiecare ora care trece. Scandalul a inceput in jurul orei 19, pe surse scoase la iveala de serviciile de informatii. Serviciile vor incerca sa blocheze orice tentativa de fraudare"

Sebastian Ghita a negat in direct la Realitatea TV ca ar avea vreo legatura cu asociera SIVECO – ASSECO SEE. Cele mai importante declaratii facute de Sebastian Ghita la Realitatea TV:

  • Aceste afirmatii pe care le-ati facut dvs la Realitatea TV, se aseamana cu cele facute de Vadim Tudor in urma cu multi ani. Suntem cu cateva ore inainte de alegeri si ce faceti dvs este o chestiune grava, nu vreau sa o caracterizez iresponsabila pentru a nu va jigni. Nu am inteles de ce credeti e important sa aruncati cu astfel de acuze nefondate. Intre suspiciune si acuze trebuie sa stiti sa pastrati o distanta.
  • Începând cu 2007 am participat la fiecare proces de votare. La fiecare birou electoral județean există un calculator. Reprezentanții partidelor de la nivel de județ împreună cu un judecător verifică dacă oamenii din secția de vot au calculatoare. După semnarea procesului verbal, se introduce în calculator. Eu sunt programator de meserie.
    Acuzațiile dumneavoastă și temerile nu au un suport real și această veșnică întrebare va dispărea. Nu am nicio legatura cu Asseco See. Niciun om pe care îl cunosc nu are legătură cu această firmă
  • ASSECO  SEE este cea mai are firma poloneza de soft, o firma mai mare decat toate firmele romanesti de software.
  • In al doilea rand vreau sa va spun ca pana in urma cu ceva timp director la aceasta firma era fratele lui Tinel Petre, deputat PDL. Nu stiu daca mai e acolo,dar firma aceasta a fost departe de orice suspiciune de aranjament, coruptie.
  • In ce priveste pe doamna Socol, o admir. Cred ca firma SIVECO va reusi sa reziste pe piata si ca doamna Socol va gasi resurse sa treaca peste aceasta incercare grea. 
  • Cred ca s-a facut un pas important pentru a ne asigura ca avem alegeri perfect corecte
  • Alegeri sunt supravegheate de DNA, in anumite sectii de vot au aparut procurori sau judecatori. Cred ca ceea ce faceti este o greseala 

Cozmin Guşă a intervenit in emisiune dupa Sebastian Ghita

  • Nu este o noutate ca Sebastian Ghita este implicat in procesul de numarare a voturilor, s-a mai intamplat si in trecut.
  • Ghita isi continua aceasta epoee legata de alegerile din Romania, o monitorizare indoielnica a voturilor. Avem in acest moment voturile numarate de o firma controlata de o doamna care se afla in arest preventiv, Siveco este un partener. Nu mai avem garantia ca alegerile vor fi controlate si numarate conform unui principiu democratic si unei corectiuni.
  • Siveco a insemnat Ghita in ultimii 2 ani de zile. In mod evident ca avem aceasta increngatura la monitorizarea acestor alegeri, ma face sa fiu extrem de circumspect despre ce se pregateste”

Rares Bogdan a afirmat, in ultima parte a emisiunii, ca, desi are suspiciuni cu privire la numararea voturilor, ii indeamna pe oameni sa iasa la vot. "Nu pot ei fura/frauda, cit putem noi vota", a spus acesta. Invitatia adresata romanilor de a merge sa voteze in 2 noiembrie a fost repetata si in interventia senior/editorului Realitatea TV, Stelian Negrea.

Burtiere

Ghiţă: Acuzele sînt nefondate

Apropiatul unui candidat numără voturile

Guşă: Ghiţă controleată, prin interpuşi, firma poloneză

Ghiţă: Nu am nici o legătură cu ASSECO

Guşă: alegerile sînt monitorizate de nişte partizani

Guşă: SIVECO înseamnă Sebastian Ghiţă

ASSECO SEE a realizat numaratoarea si la alegerile europarlamenare, fiind confirmata de numaratoarea paralela a partidelor. De notat ca Realitatea TV a facut campanie deschisa

pentru candidatul PMP, Elena Udrea.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.