Invitata la Realitatea TV la interviul de seara din cadrul emisiunii "Prime Time News" prezentata de Andra Miron, Monica Macovei a avut, in mai bine de jumatate din timpul in care era filmata, in spatele sau imaginea Elenei Udrea, vorbind si zimbind. Imaginile erau difuzate "in bucla".Tot astazi, la o emisiunea de dupa amiaza de la postul B1 TV, Monica Macovei a fost, de mai multe ori, intrerupta pentru a face loc unor calupuri de publicitate electorala cu Elena Udrea.

Macovei si UdreaFoto: Hotnews

Si la B1 s-a intamplat la fel. Emisiunea Evenimentele Zilei care o avea invitata in platou pe Monica Macovei s-a oprit brusc, la fel si fraza candidatei, pentru a face loc imaginilor cu Elena Udrea si stirii ca Elena Udrea sustine brandurile romanesti. Transmisia a durat aproximativ 15 minute, iar dupa momentul publicitar cu Elena Udrea, Monica Macovei si-a exprimat surprinderea ca, desi este invitata in studio la o emisiune electorala, a asistat la declaratiile altui candidat. Moderatorul Malin Bot a explicat ca e o emisiune electorala si ca B1 a facut acelasi lucru si pentru Victor Ponta.

Redam mai jos integral precizarile transmise de B1 TV:

"Emisiunea Evenimentul Zilei de joi, in care era prezenta dna Monica Macovei, a fost intrerupta de un eveniment de promovare al contracandidatului Elena Udrea la alegerile prezidentiale in aceleasi conditii in care si promovarea electorala a dnei Monica Macovei a intrerupt alte emisiuni ale postului nostru atunci cand evenimentele initiate de domnia sa au avut loc.

Pe langa faptul ca B1tv a transmis live conferintele dnei Macovei din Bucuresti si Cluj, candidatul independent Monica Macovei a beneficiat de aparitii live in emisiunile postului nostru si in datele de 11, 20 si 23 octombrie, urmand sa aiba urmatoarea aparitie televizata in data de 25 octombrie, ora 21.00.

Este adevarat ca emisiunea la care participa dna Monica Macovei a fost intrerupta dupa 5 minute, dar la fel de adevarat este si faptul ca dna Macovei a intarziat 15 minute fata de ora de incepere a emisiunii.

La aceste precizari, B1tv adauga faptul ca a promovat electoral prin evenimente si aparitii in cadrul emisiunilor si pe domnii Klaus Iohannis, Victor Ponta, Gheorghe Funar, Dan Diaconescu, CV Tudor, Constantin Rotaru."

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.