Robert Turcescu este candidatul PMP la Primaria Bucuresti, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse din partid. Informatia a fost confirmata ulterior intr-o conferinta de presa de Traian Basescu, care a anuntat candidatura fostului ziarist.

Robert TurcescuFoto: Agerpres

UPDATE 1 Robert Turcescu a declarat ca a acceptat propunerea de a fi desemnat candidat al PMP la Primaria Capitalei intrucat crede cu tarie ca a venit momentul unei schimbari a clasei politice, adaugand ca nu vine in fata bucurestenilor cu o promisiune, ci cu o viziune regasita intr-un program intitulat 'Bucuresti 2030', potrivit Agerpres.

''Nu vin in fata bucurestenilor facand o promisiune, ci prezentand o viziune (...). O puteti regasi in proiectul public intitulat 'Viziunea Bucuresti 2030'. (...) Am ales si acceptat sa candidez din partea PMP la functia de primar general al Capitalei pentru ca eu cred cu tarie ca a sosit momentul unei schimbari, ca ne aflam in fata unui punct de inflexiune in care o noua generatie (...) impartasim aceasta convingere - ca a sosit momentul unei schimbari de generatie, de atitudine, de manifestare in viata publica. (...) Am sustinut si sustin ca o politica buna inseamna o politica de dreapta in Romania. (...) In comparatie cu alte partide aflate azi pe scena publica, PMP si-a asumat un proiect de dreapta si un proiect de reformare a clasei politice. (...) Am alaturi de mine un om - Traian Basescu - care a facut un proiect de administratie performant in perioada mandatului sau'', a spus Turcescu, intr-o conferinta de presa.

UPDATE Presedintele PMP, Traian Basescu, a confirmat ca Robert Turcescu va candida la Primaria Capitalei din partea Partidului Miscarea Populara.

'Am intentionat sa candidez pentru functia de primar general al Capitalei. Din pacate, zilele trecute, inainte de inceperea campaniei, am primit o instiintare de la Parchetul General ca sunt suspect intr-un caz de spalare de bani. (...) Acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura, pentru ca o eventuala candidatura in conditiile in care sunt considerat de Parchetul General suspect ar fi negat toti cei 10 ani de mandat ai mei si tin la ei. Am pledat pentru oameni curati in politica, oameni fara suspiciuni legate de actiuni penale impotriva lor si acest lucru m-a obligat sa renunt la a candida la functia de primar general', a declarat Traian Basescu, intr-o conferinta de presa.

Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi lideri ai PMP au incercat sa-l convinga pe Traian Basescu sa candideze la Primaria Bucuresti.

Fostul presedinte Traian Basescu a lasat de inteles in ultimele saptamani ca este posibil sa candideze, dar a amanat de fiecare data un anunt in acest sens. Lucrurile s-au complicat dupa ce Parchetul General a anuntat ca a redeschis dosarul in care Basescu este cercetat pentru tranzactiile facute pe vremea cand era primar al Capitalei cu omul de afaceri Costel Casuneanu.

In ceea ce il priveste pe Robert Turcescu, acesta este un ziarist cunoscut pentru emisiunile de la Realitatea TV si B1 TV, care acum are o noua televiziune online - Unde TV.

Turcescu este protagonistul unuia dintre cele mai stranii momente din istoria presei: el a spus in 2014 ca a fost ofiter acoperit al unui serviciu de informatii si a demisionat de la B1 TV. El nu a dus insa niciodata pana la capat marturisirea si nu a spus pentru ce serviciu si in ce perioada a fost acoperit.