Candidatul PNL la primaria Suceava sustine ca nu mananca portocale de patru ani din cauza PDL-ului, un politician din Pascani este acuzat ca i-a furat unui jurnalist o plasa cu ziare, iar in Constanta au aparut o serie de clipuri video cu numele "Cheguevarza" care fac trimitere la primarul Radu Mazare. Acestea sunt doar cateva dintre intamplarile relatate de presa locala, dupa patru zile de campanie electorala.

Intamplari din campania electoralaFoto: Colaj foto
  • Vezi in articol cum se ataca si cum se promoveaza candidatii la alegerile locale 2012

Almanahul lui Stavarache

Almanahul lui Stavarache

Foto: Desteptarea

Primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, si-a facut almanah de campanie si le-a oferit bacauanilor bere

Romeo Stavarache (PNL), primarul municipiului Bacau, a lansat in campanie un almanah care ii poarta semnatura si care prezinta obiectivele indeplinite din ultimii opt ani, scrie Desteptarea.ro. Almanahul a fost editat in peste 50.000 de exemplare, este in intregime color si contine fotografii din municipiul Bacau, potrivit publicatiei citate.

Desteptarea.ro noteaza ca almanahul nu contine nicio referinta cu privire la locul in care a fost executata tiparirea sau societatea care s-a ocupat de editarea lucrarii si ca primarul a refuzat sa spuna cat a costat. De asemenea, almanahul ar contine inclusiv fotografii luate de pe net si care nu sunt din Bacau, scriu jurnalistii.

Duminica, 13 mai, cu ocazia meciului de handbal Stiinta MD Bacau - CSM Ploiesti, echipa de campanie a lui Romeo Stavarache a montat un cort langa Sala Sporturilor unde le-a oferit celor prezenti la meci o halba de bere si o brosura cu realizarile lui Stavarache, scrie Desteptarea.ro.

Bacau: Curatenie la comanda inainte de lansarea candidatilor PNL

La finalul saptamanii trecute, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a fost prezent la Bacau la lansarea candidatilor PNL din judet, organizata de Romeo Stavarache, potrivit ziarului local. Inainte de sosirea acestuia, parcarea in zona Teatrului de Vara a fost interzisa, angajatii primariei au fost mobilizati la curatenie, tuns iarba, spalat strazile, scrie Desteptarea.ro.

Iasi: Tineri surprinsi de camerele video in timp ce rupeau afise electorale

In Iasi, doi tineri au fost surprinsi de camerele de video in timp ce rupeau afise electorale ale unui candidat, pentru a-i face loc altui candidat, scrie Ziarul de Iasi. Cei doi au primit avertisment din partea politistilor.

Vezi aici imagini cu cei doi rupand afisele

De asemenea, deputatul PDL Nicusor Paduraru, candidat la primaria Iasi, sustine ca actualul primar Gheorghe Nichita, care candideaza din partea USL pentru un nou mandat, a cerut ca afisele sale sa fie rupte.

Reclama anti Nichita in Iasi

Reclama anti Nichita in Iasi

Foto: Captura bzi.ro

Ziarul Buna Ziua Iasi publica in editia online un benner pe fond negru cu fotografia primarului Gheorghe Nichita si cu o cruce pe scrie 2004-2012 (mandatele de primar detinute de Nichita), alaturi de urmatorul text: "Spaga are prioritate. Primarul iubeste banii. Iesenii comemoreaza 8 ani".

Pascani: Un jurnalist a depus plangere penala impotriva unui candidat PNL la consiliul local, pentru ca i-ar fi luat o plasa cu articole de ziar

Marius Pintilie, candidat PNL la funcţia de consilier local, s-a ales cu plangere penala dupa ce "l-a deposedat" pe un jurnalist de o plasa cu ziare, scrie Evenimentul.ro. La lansarea in campanie a primarului din Pascani, Grigore Crăciunescu (PNL), pentru un nou mandat, liberalul Marius Pintilie i-a luat jurnalistului Cristian Droanţă o plasa in care erau articole de ziar impotriva actualului primar, a declarat jurnalistul pentru publicatia citata.

Potrivit acestuia, Pintilie l-a dat afara din primarie si i-a spus ca nu ii da sacosa inapoi. "În consecinţă am mers la Poliţia Municipală unde am depus plângere penală împotriva numitului Marius Pintilie pentru săvârşirea infracţiunii de furt”, a declarat Cristian Droanţă, citat de Evenimentul.ro.

Candidatul PNL la Primaria Suceava spune ca nu mananca portocale

Candidatul USL pentru Primăria Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, sambata, in fata sustinatorilor USL adunati in sala Casei de Cultura din Suceava la lansarea candidatilor la locale, că timp de patru ani a refuzat să mănânce portocale, răzbunându-se astfel pe nişte fructe care au aceeaşi culoare cu PDL, informeaza Monitorul de Suceava.

Alexandru Băişanu a ţinut să sublinieze faptul că unul dintre motivele pentru care a luat decizia de a candida pentru Primăria Suceava este „diferenţa dintre starea de fapt şi starea de drept”.

Candidatul PNL la primaria Suceava: "Eu cred într-un oraş care nu arată ca oraşul în care îmi doresc cu adevărat să trăiesc"

„Şi anume faptul că eu cred într-un oraş care nu arată ca oraşul în care îmi doresc cu adevărat să trăiesc. Şi cred că mulţi suceveni simt asta", a declarat Baisanu.

Alexandru Băişanu a ţinut să sublinieze că pe ultima pagină a programului său electoral pe care îl va împărţi sucevenilor a trecut demisia sa în alb, demisie ce va putea fi gasita la Prefectura.

Candidatul PNL la primaria Suceava a declarat că îşi doreşte crearea de noi locuri de muncă şi înfiinţarea unui parc industrial, construirea de parcări şi locuri de joacă pentru copii, asigurarea curăţeniei şi a igienei în oraş şi străzi asfaltate.

In judet, potrivit ziarului Monitorul de Suceava, au aparut deja primele incidente de campanie. Un banner furat, unul amplasat ilegal şi două afişe rupte de pe un gard, acestea sunt incidentele electorale înregistrate pe raza judeţului în a doua zi a campaniei electorale, dupa cum a anunţat Centrul de Comunicare Judeţean Suceava.

Senator PSD, gafa la lansarea candidatilor USL Botosani: "Radacinile fostelor guvernari sunt liderii PSD"

Lansarea candidatilor USL la alegerile locale din Judetul Botosani s-a petrecut duminica, la Sala Sindicatelor din municipiul resedinta. Potrivit Evenimentuldebotosani.ro, la lansare au participat, ministrul agriculturii, presedintele PC Daniel Constantin, precum si senatorul PSD Dan Sova.

Cel care a condus festivitatea de pe scena a fost Gheorghe Marcu, senator PSD, care a facut o gafa la inceputul discursurilor. (VEZI mai jos VIDEO - 00:14)

"Stimaţi botoşăneni, am pus capăt Guvernului Boc şi Ungureanu, dar rădăcinile acestor guverne sunt înfipte şi în municipiul, şi în judeţul Botoşani. Aceste rădăcini se cunosc foarte bine, sunt liderii Partidului Social Democrat”, a afirmat Gheorghe Marcu.

Potrivit sursei citate, in acel moment, liderii USL de la tribuna au tresarit si in sala s-au auzit cateva huiduieli, insa senatorul Gheorghe Marcu si-a continuat discursul.

Cu aceeasi ocazie, candidatul PSD la primaria Botosani, Ovidiu Portariuc a declarat ca politica de realizare a noi locuri de munca reprezinta una dintre prioritatile sale.

Candidatul USL la CJ Botosani: Am ajuns groapa de gunoi a Sucevei

Potrivit publicatiei Botoseneanul.ro, membrii USL din judet au participat duminica si la „Târgul expoziţional de miei şi pielicele” de la Staţiunea de Cercetare Popăuţi.

Liderul liberalilor de la Botoşani, candidat din partea USL la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean, deputatul Florin Turcanu a tinut in localitatea Popăuţi un discurs cu atacuri directe la primarul Cătălin Flutur, dar şi la preşedintele CJ de la Suceava, Gheorghe Flutur, precum şi la adresa lui Mihai Ţâbuleac, presedintele CJ Botosani. Turcanu a sustinut ca, sub actuala conducere, Botosaniul a devenit groapa de gunoi a Sucevei.

"Trebuie să trimitem acasă pe Flutur de la Primărie pentru că el a transformat municipiul Botoşani în groapa de gunoi a Sucevei, dacă veniţi dimineaţa şi observaţi 10 camioane cu tot gunoiul din Suceava care vine la Botoşani", a declarat Florin Turcanu.

Neamt: Bataie intre un candidat PP-DD la primaria comunei Girov si un localnic

Potrivit Ziarului Ceahlaul, in comuna Girov din judetul Neamt, candidatul PP-DD la Primăria Girov, Mugurel Constantin State, ar fi luat la bataie un localnic care lipea afise electorale pentru primarul in functie. Ulterior, in conflict ar fi intrat mai multi localnici. Potrivit Monitorului de Neamt si Roman, "ca „arme electorale“ s-au folosit pumni, picioare, tevi metalice, cutite si spray-uri lacrimogene. Politistii au intervenit prompt, pentru linistirea spiritelor fiind nevoie si de interventia luptătorilor de la Serviciul pentru Interventie Rapidă".

USL Vasluisi-a lansat candidatii la locale cu "Tatal Nostru" spus de catre protopopul de Vaslui

Social-democrații, liberalii și conservatorii vasluieni și-au lansat oficial, vinerea trecuta, candidații pentru alegerile locale, noteaza Obiectiv de Vaslui.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut protopopului de Vaslui, Vasile Pârcălabu, care le-a urat succes candidaților USL și apoi i-a ridicat pe toți în picioare pentru a rosti împreună “Tatăl nostru”.

“Eu nu fac nicio campanie electorală. Sunt un cetățean activ al comunității și, în consecință, particip și eu la acest eveniment, mai ales că am fost invitat. Nu este problema mea că celelalte partide nu mi-au adresat nicio invitație. Stând deoparte de treburile politice, te izolezi de comunitate, iar ca instituție a bisericii trebuie să ne ducem mai departe proiectele. Dacă nu ai sprijinul primarului și al consiliilor locale, nu poți să faci nimic”, a declarat protopopul de Vaslui.

Vaslui: Candidat PP-DD la primaria Barlad - conferinta de presa intre corturi de tigani nomazi

La finele săptămânii trecute, Daniel Andrei, candidatul PP-DD la fotoliul de primar al Bârladului, și-a prezentat

Candidat PP-DD intre tigani

Candidat PP-DD intre tigani

Foto: Obiectiv de Vaslui

strategia de dezvoltare a urbei, noteaza Obiectiv de Vaslui. "Reputatul om de afaceri a susținut conferința de presă pe una dintre străzile lăturalnice a orașului, unde, de ceva timp, o familie de țigani nomazi și-a montat corturile", informeaza ziarul citat.

Potrivit Vremea Noua, candidatul PP-DD "a preferat sa îsi prezinte programul electoral si strategia politicã în fata unor corturi de rromi, pentru cã, si-a motivat el, asa suntem vãzuti în Europa si nu numai, ca niste tigani. Dupã prezentare, el a intrat în casa rromilor însotit de ziaristi".

Vrancea: "PSD-ul se pregateste pentru ruperea USL"

Ziarul de Vrancea scrie ca "PSD-ul se pregateste pentru ruperea USL" in comuna Dumitresti din Vrancea. "Primarul liberal Sandu Crintea este concurat de independentul Petrică Dogaru, în realitate omul PSD, cel care a condus comuna pînă în 2008. Se vorbeşte că PSD îl susţine în perspectiva în care USL-ul se va rupe pentru a avea propriul edil în cea mai mare localitate" de pe Valea Ramnicului, scrie publicatia citata.

In comuna Paulesti din judetul Vrancea social-democratul Vasile Bratosin este singurul candidat la primarie.

Braila: Bannere electorale montate ilegal pe stâlpii de electricitate

In judetul Braila, primele incidente din campania electorala au tinut de amplasarea ilegala a bannerelor electorale. Potrivit Obiectiv Vocea Brailei, "problemele de acest gen au fost sesizate Poliţiei atât din municipiu cât şi din judeţ. Oamenii legii au prins în flagrant mai multe persoane care montau bannere şi le-au amendat cu 600 de lei pe fiecare".

Constanta: Clipuri-pamflet cu "Cheguevarza"

In Constanta, dupa startul campaniei electorale, au aparut o serie de clipuri video ironice care fac trimitere la primarul Radu Mazare, noteaza ziarul Cuget Liber. Astfel, pe contul de youtube denumit "cheguevarza" au fost postate deja trei episoade cu Cheguevarza, despre care ni se spune ca "este un personaj fictiv, inspirat din realitate". (Vezi VIDEO)

Constanta: Primarul din Ovidiu, lovit de un contestatar

"Incident cu iz electoral, la Ovidiu", titreaza ziarul local Observator.ro care scrie ca “primarul în funcţie al oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, s-a ales cu un ochi vânăt în urma unui incident petrecut chiar în sediul Poliţiei Locale”.

Potrivit ziarului care citeaza surse neoficiale, primarul din Ovidiu ar fi fost lovit cu pumnul chiar in sediul Politiei de un barbat retinut de politisti pentru ca i-ar fi adresat primarului “mai multe cuvinte obscene, majoritatea legate de viitoarea candidatură a actualului primar pentru un nou mandat”.

Candidatul PNTCD la sefia CJ Prahova va folosi pliantele ramase din 2008

Constantin Chirilă, candidatul PNTCD la functia de presedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a anuntat ca anul acesta nu va realiza materiale de campanie noi, ci le va folosi pe cele din 2008, cand a candidat pentru aceeasi functie.

„Nu oferim alegătorilor absolut nimic, pentru că nu avem ce să le dăm. Normalitatea constă în ceea ce gândeşte omul. Nici afişe nu vom cumpăra. O să le folosim pe cele de acum patru ani, care ne-au rămas”, a declarat Chirila pentru Observatorulph.ro.

Lansarea candidatilor USL Teleorman - Ponta, Antonescu, Mandinga si Andreea Banica

La finalul saptamanii trecute, USL Teleroman si-a lansat candidatii la alegerile locale. La lansare au participat premierul si presedintele PSD Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, ministrul Agriculturii si presedintele PC, Daniel Constantin si secretarul general PSD, Liviu Dragnea. La festivitatea de lansare a candidatilor USL au cantat trupa Mandinga si Andreea Banica. Detalii pe infosud.eu

Dan Diaconescu, tur electoral in judetul Teleorman

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu a facut weekendul trecut o vizita in mai multe localitati din judetul Teleroman, scrie Ziarul Mara. Pe langa vizitele facute in cateva zeci de localitati teleormanene, Dan Diaconescu a participat la Alexandria, la lansarea candidatilor PP-DD Teleorman la alegerile locale.

Medicamente si ochelari de vedere - mita electorala in judetul Arges

In judetul Arges, potrivit ziarului Curier.ro, in localitatea Maracineni, un candidat la primarie a fost surprins de politie in timp ce impartea ochelari si medicamente alegatorilor.

“La Mărăcineni, con­tra­can­didatul actualului primar Niculae Şerban (PSD - USL), Nicolae Liviu Dascălu (PP-DD), cumnatul pe­delistului Stelică Crăciun, ar fi recurs la îm­păr­ţirea de foloase materiale către cetăţenii din co­mu­nă. Acesta, împreună cu un alt coleg, sînt acuzaţi, aşa cum reiese dintr-un ra­port al Poliţiei, că ar fi distribuit me­di­ca­mente şi ochelari de vedere, ambalaţi în plicuri personalizate, cu titlu de mită e­lectorală”, scrie curier.ro.

Satu Mare: USL inaugurează “Cafeneaua publică” la Negreşti-Oaş

Uniunea Social Liberală, filiala Satu Mare, inaugurează, marţi 15 mai, la Negreşti-Oaş, ”Cafeneaua publică”, un loc în care negreştenii vor putea participa la dezbateri punctuale legate de problemele cu care se confruntă şi de strategia de dezvoltare a oraşului pe termen scurt, mediu şi lung, noteaza publicatia portalsm.ro

In municipiul resedinta, la finele saptamanii trecute, candidatul USL la Primaria Satu Mare, dr. Dorel Coica, sprijinit de cel la presedintia Consiliului Judetean (CJ), Adrian Stef, au facut o baie de multime in mai multe cartiere din oras, iar dupa au tinut o conferinta de presa, noteaza Informatia-zilei.ro

Coica a spus, printre altele, ca daca va fi ales dansul primar iar Stef presedinte CJ, municipiul si judetul Satu Mare vor avea numai de castigat pentru ca guvernul USL va spijini toate proiectele, printre care unul foarte important pentru satmareni, al treielea pod peste Somes.

Salaj: PDL il asteapta pe MRU la lansarea candidatilor la locale

Lucian Bode, presedintele PDL Salaj, a declarat ca organizatia judeteana isi va lansa candidatii la alegerile locale miercuri, pe 16 mai, si ca la lansare va participa fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, informeaza Graiul Salajului. Potrivit lui Bode, evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, unde sunt asteptati sa participe aproximativ 800 de delegati din tot judetul.

Publicatia citata mai scrie ca vizita in Salaj a lui MRU “ar fi prima iesire publica a fostului premier de dupa votarea in Parlament a motiunii de cenzura, cu exceptia lansarii candidatilor organizata de PDL la Bucuresti”.

Bistrita-Nasaud: Cearta intre PDL si primarul PSD din Lechinta

Potriviti publicatiei bistrita24.ro, “nici nu a început bine campania electorală, că deja apar atacurile sub centură. Într-un comunicat de presă, organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud îl acuză pe primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian (PSD), de instigare la violenţă, după ce ar fi boicotat, alături de alţi membri de partid, un eveniment organizat în caminul cultural din localitate de către democrat-liberali”.

Publicatia citeaza dintr-un comunicat de presa remis de PDL. “<>, condusă de Romeo Florian, a avut un comportament jenant, suburban, întrerupând de nenumărate ori atât discursurile candidaţilor, cât şi prestaţiile artiştilor, folosindu-se de scandări şi sloganuri care într-o transmisiune televizată ar fi purtat cu siguranţă bulina cu cifra 18”.

Bistrita-Nasaud: UDMR si PP-DD cere “Like-uri” de la alegatori

UDMR vrea

UDMR vrea "Like"

Foto: bistrita24.ro

Cele doua partide folosesc insemne de campanie care “seamănă izbitor cu cel utilizat pe reţeaua de socializare Facebook pentru a indica aprecierea unui lucru”, scrie bistrita24.ro. Vezi pe site pozele cu insemnele electorale ale celor doua partide si elementul imprumutat de la reteaua de socializare Facebook.

Medias: Strada acoperita cu hartie de catre tinerii USL

“Înarmați cu suluri de hârtie și pixuri, aceștia (n.r. tinerii USL) au decins sâmbătă pe strada Alexandru cel Bun (din cartierul Automecanica) pe care au "asfaltat-o" în întregime.

Strada

Strada "asfaltata" cu hartie in Medias

Foto: ronduldesibiu.ro

Prin respectivul divertisment electoral au încercat aceștia să transmită medieșenilor un semnal privind modul în care se fac asfaltările în municipiul de pe Târnava Mare, deşi multe străzi din municipiu sunt necirculabile din cauza lucrărilor de anvergură legate de modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere”, relateaza ronduldesibiu.ro

Alba:Un candidat USL la CL Jidvei acuza ca a fost batut de trei membri PDL

Un candidat USL la Consiliul local Jidvei, judeţul Alba, a depus o plângere penală împotriva unor candidaţi PDL pe care îi acuză de lovire. Victima susţine că ar fi fost bătută sâmbătă în timp ce se deplasa cu bicicleta pe drum, dupa ce i-a intrebat pe candidatii PDL “in gluma, de ce nu isi fac campanie ziua, sa ii vada lumea”, noteaza adevarul.ro

Cluj: Programul lui Nicoară (USL) pentru sefia CJ - parc tip Disneyland, parc IT, tunel pe sub centru sau garda civilă a pensionarilor

Monorail, parc tehnologic IT, parc de distracţii tip Disneyland sau aquaparc sunt câteva dintre proiectele propuse Clujului de candidatul USL, noteaza Ziua de Cluj. “Sub genericul "Clujul merită totul!", candidatul USL la funcţia de primar, Marius Nicoară, şi-a lansat "Programul de guvernare locală 2012-2016". Structurat pe 11 capitole, programul propus de Nicoară clujenilor conţine obiective ambiţioase cum ar fi transformarea Clujului în "cel mai mare centru IT din România", monorail sau tunel subteran, ori parc de distracţii tip Disneyland.” scrie publicatia citata.