Primaria Capitalei a propus un nou proiect de rectificare bugetara ce urmeaza a fi discutat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe 30 august. Cele mai importante modificari sunt: se taie 19 milioane lei de la Strapungerea Ciurel - A1, 19 milioane lei de la consolidarea cladirii de pe bd. Elisabeta 29-31, 4 milioane lei de la ASPA, 5,4 milioane lei de la constructia noii sali polivalente si 3,7 milioane lei de la invatamant.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

In schimb, se dau 15 milioane lei pentru 4 statui, 8,7 milioane lei pentru Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, 13,6 milioane lei la Politia locala pentru achizitia a 12 masini de topit zapada, 10 milioane la Clubul Sportiv al Municipiului bucuresti, 13 milioane lei la Spitalul Carol Davila, 8,3 milioane lei spitalul Obregia, 13 milioane lei pentru dotarea cu aer conditionat a mijloacelor de transport in comun.

Cele patru statui care vor primi finantare sunt:

- Monumentul Ferdinand 1 - 8,7 milioane lei;

- monument Mathias Berthelot - 2 milioane lei;

- Monument Regina Maria - 2,5 milioane lei;

- monument Martin Luther si Jean Calvin - 2 milioane lei.

Cele 4 milioane lei de la ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor) erau destinate in principal construirii unui nou sediu al institutiei.

La Pasajul de la Ciurel au mai ramas in bugetul pe anul 2017 70 milioane lei.

Citeste aici proiectul de rectificare bugetara. http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/23_20170830.pdf

USR critica proiectul de rectificare bugetara.

"Primaria a ales sa taie din finantarea pentru reabilitarea infrastructurii educationale 3,5 milioane lei. Nici invatamantul secundar superior nu scapa, cu o scadere de 3,4 milioane lei. Urmatoarea lovitura este data cladirilor cu risc seismic din Centrul Istoric, aflate in proprietatea Municipiului Bucuresti: din infima suma de 1,5 milioane lei, destinata consolidarii lor, ramanem cu ZERO dupa rectificare. De asemenea, reconstructia Halei Matache va mai dura si ea, din cei 600 mii lei destinati, bineinteles ca avem 0. Va intrebati unde se duc banii? Unde altundeva decat in statui. Mai mult de jumatate din suma primita in plus la rectificare este destinata realizarii Ansamblului Monumental Regele Ferdinand I Intregitorul. Alti 2 milioane lei pentru monumentul dedicat Generalului Henri Mathias Berthelot si Reginiei Maria a Romaniei. Aceeasi suma este destinata si realizarii unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin", a postat USR Bucuresti pe pagina de Facebook.