Primarul general, Gabriela Firea, vrea sa acorde titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti actorului Alexandru Arsinel, "in semn de respect pentru contributia adusa in dezvoltarea si promovarea teatrului romanesc". Propunerea va fi supusa la vot in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de saptamana viitoare.

Alexandru ArsinelFoto: Agerpres

Alexandru Arsinel s-a nascut la 4 iunie 1939, in localitatea Dolhasca, judetul Suceava. In anul 1962 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale. A fost repartizat la Targu Mures unde, impreuna cu alti colegi de breasla, a infiintat sectia romana a Teatrului National din oras.

"Incepand cu anul 1964, Alexandru Arsinel incepe colaborarea cu Teatrul de Revista Constantin Tanase, institutie careia ii dedica viata sa profesionala - artistica, administrativa si organizatorica, incercand sa descreteasca fruntile si sa destinda inimile spectatorilor cu talent, dedicatie si profesionalism. Anul acesta, domnul Alexandru Arsinel a implinit respectabila varsta de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate in slujba teatrului de revista bucurestean, prilej care justifica pe deplin conferirea titlului de cetatean de onoare in semn de respect din partea Municipalitatii", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.