Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat realizarea unei proceduri simplificate proprie pentru achizitiile publice de servicii sociale si alte servicii specifice. Prin aceasta procedura, unde practic nu se va publica in SEAP anuntul de licitatie, iar atribuirea contractelor se poate face in 5 zile, se pot atribui contracte din bani publici de pana la 3.334.050 lei. Proiectul a fost aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General, iar consilierii USR si PNL au votat impotriva.

BaniFoto: Google

"Se aproba Norma interna a Municipiului Bucuresti privind procedura simplificata proprie pentru achizitiile publice de servicii sociale si alte servicii specifice,prevazute in Anexa nr.2 din Legea nr. 98/2016, cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare. Prezenta Norma privind procedura simplificata proprie, numita in continuare "Norma interna" reglementeaza achizitiile de servicii sociale si alte servicii specifice, prevazute in Anexa nr. 2 din Legea nr. 98/2016, efectuate de catre Directile/Compartimentele de specialitate ale Primarie Municipiului Bucuresti care au prevederi bugetare in acest sens, a caror valoare estimata, fara TVA, este mai mare decat 132.519,00 lei si mai mica decat 3.334.050,00 lei, valoare precizata la art.7, alin.(1), lit. c) si alin. (5) din Legea nr. 98/2016, cat si modul de solutionare a contestatiilor, potrivit Legii nr. 101/2016, privind procedura simplificata proprie", se arata in proiectul de hotarare aprobat.

Consilierii USR si PNL au votat impotriva.

"PSD a intodus pe ordinea de zi si a votat un proiect prin care Primaria va putea face achizitii de servicii in valoare de pana la cca. 800.000 euro printr-o procedura simplificata, doar in cinci zile de la data anuntului pe site-ul propriu, fara a mai publica in SEAP procedurile de achizitii. Suma este foarte mare, site-ul primariei stufos si greu de descifrat iar tansparenta nu poate fi asigurata in aceste conditii", a declarat Ciprian Ciucu, consilier PNL, pentru HotNews.ro.

"Se incearca evitarea SEAP, ceea ce ni se pare absolut flagrant in ceea ce priveste cheltuirea banului public", a declarat si Ana-Maria Ciceala, consilier USR.