Primaria din Targu Jiu vrea sa reabiliteze zona din jurul Ansamblului Monumental "Constantin Brancusi". In principal, reprezentantii institutiei doresc o zona pietonala cuprinsa intre Masa Tacerii si Coloana Infinitului, dar si sistmatizarea circulatiei si locuri de parcare. Pentru realizarea proiectului Primaria Targu Jiu a facut concurs de arhitectura, iar castigator a fost desemnat Dorin STEFAN Birou de Arhitectura (DSBA) in asociere cu Atrium srl. HotNews.ro va prezinta simulari cum doresc arhitectii sa amenajeze aceasta zona.

Amenajare Tg Jiu 4Foto: Hotnews

FOTOGALERIE Imagini inainte si dupa

Proiect realizat de: Dorin STEFAN Birou de Arhitectura (DSBA) in asociere cu Atrium srl (Dorin Stefan, Mihai Maicovschi, Adrian Arendt, Cristina Ionescu, Anda Stefan, Marjan Mostavi, Alia Al-Jabbari, Stefan Batros, Radu Constantin, Ana Malaianu, Liviu Mihalache, Andrei Rosanu, Ioana Todiroaie)

"Arhitectul care a castigat concursul este un nume foarte cunoscut in bransa, a fost chiar o surpriza placuta si pentru membrii comisiei care au fost reprezentanti ai Ministerului Culturii, Uniunea Arhitectilor din Romania. Dupa ce au fost prezentate toate plansele, toate propunerile vazute de catre licitant a fi cele mai interesante, s-a trecut la faza urmatoare care a constat in desecretizarea documentelor. Domnul Dorin Stefan este un renumit arhitect, a participat la foarte multe competitii si a si castigat cu foarte multe proiecte competitii internationale in Dubai, Malaezia. In ceea ce priveste proiectul nostru, e vorba de spatii de pasaje, cat si de parcari subterane, zona se doreste a fi una pietonala de la Masa Tacerii pana la Coloana Infinitului. Deocamdata nu putem discuta despre partea financiara, proiectul in sine se ridica la o suma foarte mare. Noi vom trece la faza urmatoare, la dezvoltarea de proiecte, vom putea lucra si pe portiuni pentru ca astfel vom putea elabora proiecte si pe fonduri europene. Bugetul local nu ar putea sa suporte aceste sume si apelam astfel la finantare europeana", a spus Aurel Popescu, viceprimarul orasului Targu-Jiu, in urma cu cateva zile.

Juriul care a evaluat proiectele a fost compus din:

- Dr. Arh. Viorica Curea - Presedinte Uniunea Arhitectilor din Romania;

- Dr. Arh. Victor Dan Kisilewicz - Consilier superior Ministerul Culturii;

- Arh. Aurel Ioan Eugen Botez - Presedinte CNMI;

- Arh. Marius Marcu Lapadat - prof. univ. Facultatea de Arhitectura;

- Prof. Dr. Arh. Corneliu Florin Machedon - Facultatea Ion Mincu;

- Jr. Iulia Diana Vina Dumitrascu - Viceprimar Municipiul Tg Jiu;

- Aurel Popescu - Viceprimar Municipiul Tg Jiu.