In urma cu doi ani si patru luni se inaugura Parcarea subterana de la Universitate, insa parcarile neregulamentare pe stradutele si trotuarele din zona nu au disparut nici pana astazi, desi parcarea sta mai mult goala decat plina. In urma cu doua saptamani, parcarea subterana de la Intercontinental se redeschidea dupa o perioada de modernizare si punea la dispozitia soferilor 1.000 de locuri de parcare. Cu toate acestea, o parte din soferi, profitand si de indolenta autoritatilor, aleg zi de zi sa parcheze neregulamentar exact pe trotuarele de deasupra, in timp ce prin noua parcare bate vantul si sute de locuri stau neocupate.

Masini lasate pe trotuar, deasupra unei parcari subterane goaleFoto: HotNews.ro

FOTOGALERIE:

Trotuarele din jurul Hotelului Intercotinental, FIX deasupra parcarii subterane. Fotografii realizate joi la pranz.

Parcarea subterana recent modernizata e aproape goala. Fotografii realizate joi la pranz.

Situatia nu este singulara. La fel se intampla si in zona parcarii subterane de la Universitate, acolo unde joi la pranz existau circa 160 de locuri libere in parcaj, dar in statiile de autobuz si pe trotuarele recent reabilitate din imediata apropiere erau parcate mai multe masini

Masini parcate in statia de autobuz:

Locurile libere in parcarea subterana de la Universitate:

Strazile "pietonale" din centrul vechi ... Zona BNR, intersectia strazilor Lipscani si Eugeniu Carada

---

  • Fata de situatia de mai sus, HotNews.ro a trimis o solicitare Primariei Capitalei pentru a afla daca administratia bucuresteana are in plan masuri concrete pentru a remedia situatia, chiar si cu o intarziere de peste doi ani... HotNews.ro va publica raspunsul Primariei Generale de indata ce il va primi.

Publicam mai jos solicitarea HotNews.ro catre Primaria Municipiului Bucuresti:

"Solicitare adresata Primariei Capitalei din partea publicatiei HotNews.ro:

In prezent se fac aproape doi ani si patru luni de la momentul inaugurarii parcarii subterane de la Universitate. La acel moment a aparut o problema care necesita inca de pe atunci masuri rapide din partea autoritatilor: masinile care continua sa parcheze neregulamentar in zona, desi parcarea nu este folosita, ci e mai degraba goala.

De curand, parcarea subterana de la Intercontinental a fost modernizata si pune la dispozitia soferilor circa 1.000 de locuri de parcare. Cu toate acestea, strazile din zona si trotuarele de FIX DEASUPRA parcarii (din jurul hotelului Intercontinental) sunt pline de masini parcate neregulamentar, chiar pe doua randuri.

Asemanator, zona din centrul vechi din jurul Bancii Nationale (Strada Lipscani, strada Smardan si Strada Eugeniu Carada) e plina de masini parcate pe mai multe randuri, desi numarul de locuri de parcari rezervate institutiilor din zona este mult mai mic.

Institutia care este responsabila sa sanctioneze si/sau sa previna aceasta situatie este Politia Locala, insa a devenit evident ca masurile luate pana in prezent fie au fost insuficiente, fie ineficiente.

Asadar, avand in vedere ca Politia Locala se afla in subordinea administratei locale, ce masuri exacte are de gand Primaria Capitalei sa ia si in ce orizont de timp?

In speranta ca ne veti oferi un raspuns detaliat si la obiect, publicatia HotNews.ro va multumeste anticipat."

---

NOTA:Neafisarea in poza a numerelor de inmatriculare ale autovehiculelor este o decizie editoriala a redactiei HotNews.ro si se aplica la toate articolele publicate pe site, indiferent de subiectul tratat