Consiliul local Sector 3 a alocat 137.000 de euro pentru construirea unui turn cu o inaltime de 32,5 metri si dotat cu benzi luminoase la intrarea in Bucuresti de pe Autostrada Soarelui.

Proiectul a fost aprobat de majoritatea PNL - PSD din Consiliul local Sector 3 desi consilierilor din opozitie si cetatenilor aflati in sala care au intrebat care este utilitatea acestui proiect nu li s-a dat niciun raspuns.

Presedintele de sedinta, Honorius Circa, dar si directorul din Primaria sectorului 3 responsabil de aceasta chestiune au spus ca celor care au intrebat li se va raspnde in scris in urmatoarea perioada.

Grupul de consilieri PDL a sesizat faptul ca lucrarea a inceput inainte ca alesii locali sa aprobe aceasta investitie.

Turnul va avea io inaltime de 32,5 metri, va fi realizat din structura metalica cu structura din beton armat si se va incadra intr-un dreptunghi de aproximativ 4 pe 10 metri.

In raportul de specialitate aferent hotararii se motiveaza cheltuirea acestei sume prin necesitatea de a ave un punct de interes la nivelul intrarii in Bucuresti.

"In vederea realizarii unui punct de interes la nivelul intrarii in Bucuresti, se propune realizarea unei dominante verticale intr-un ansamblu arhitectural specific programului. Prin amplasarea ansamblului de arhitectura, ce are rol de a marca intrarea in Bucuresti, in sectorul 3 al acestuia, se creeaza un reper la nivelul orasului usor recognoscibil prin proportie si volumetrie", se arata in raportul de specialitate.