Lucrarile de reamenajare a spatiului public de langa cinematograful Gloria din sectorul 3 al Capitalei, care cuprind o fantana arteziana si un mic amfiteatru, si pentru care primarul Robert Negoita a cerut in urma cu doua saptamani 1,7 milioane de euro Consiliului Local sector 3, au inceput. Asta desi, consilierii locali inca nu au aprobat proiectul si cheltuirea acestei sume uriase.

Fantana arteziana Gloria 1Foto: Hotnews

La fata locului, cele cateva sute de metri de teren pe care se face lucrarea au fost imprejmuite cu plasa, iar in interior muncitorii lucreaza cu spor. Gradenele de beton au jost deja turnate, iar acum se lucreaza la amenajarea aleilor si a spatiului verde. La intrarea pe santier nu a fost pus panou de santier, asa cum prevede legea pentru orice lucrare de constructii si pentru ca riveranii sa vada ce se construieste la cativa pasi de casa lor. In plus, nu se cunoaste ce firma executa lucrarile de construire.

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a cerut in urma cu doua saptamani Consiliului Local sector 3 aprobarea sa cheltuie circa 1,7 milioane de euro pentru amenajarea acestei piatete la intersectia bulevardelor Baba Novac cu Constantin Brancusi. Sedinta de Consiliu nu s-a mai tinut deoarece consilierii PSD, care detin majoritatea in Consiliul local sector 3, nu s-au prezentat la sedinta, si nu a fost cvorum. La ultima sedinta, proiectul nu a mai fost pus pe ordinea de zi.

Potrivit proiectului de hotarare prezentat in urma cu doua saptamani Consiliului Local sector 3, dar neaprobat, Robert Negoita vrea sa refaca aleile, sa reamenajeze spatiul verde si sa construiasca o fantana arteziana langa cinematograful Gloria.

"In prezent strada Baba Novac a suferit un proces amplu de reamenajare, dar intersectia str. Baba Novac cu Aleea Bucovina, in zona Piata Gloria, a ramas neamenajata si intr-o stare avansata de degradare. Tinand seama de necesitatea punerii in valoare a spatiului public din sector si a atragerii publicului de toate varstele, se doreste reconfigurarea Pietei Gloria in concordanta cu celalte elemente arhitecturale si peisagistice ale zonei", se arata in expunerea de motive semnata de primarul Robert Negoita.

"Se vor reface aleile, se vor amenaja jardiniere noi din beton, se va realiza o pergola din confectii metalice placata cu lemn. Se vor amenaja gradene pe ziduri de sprijin din beton armat cu pavaj pietonal din granit antiderapant. Spatiul verde se va amenaja cu piatra ornamentala in diverse culori si se va planta material dendrologic", se arata in descrierea lucrarii.