Consiliul local Constanta va cere in mod oficial, joi, Guvernului Romaniei un pachet suplimentar de actiuni detinute de stat la Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" - Constanta, reprezentand minim 13% din capitalul social al companiei. In plus, alesii locali cer acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului local in adunarea generala a actionarilor.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit convocatorului sedintei Consiliului local Constanta ce va avea loc joi, 17 aprilie, pe ordinea de zi se afla doua proiecte:

- Proiect de hotarare privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de actiuni detinute de stat la Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime"- S.A. Constanta, reprezentand minim 13% din capitalul social catre Consiliul local al municipiului Constanta. Initiator: primar Radu Stefan Mazare.

- Proiect de hotarare privind acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului local in adunarea generala a actionarilor a Companiei Nationale "Administratia Porturilor Maritime" - S.A.Constanta. Initiator: consilieri locali.

Continutul celor doua proiecte de hotarare nu este afisat pe site-ul Primariei Constanta.

La inceputul lunii martie, primarul Constantei, Radu Mazare, declara ca a primit noi asigurari de la premierul Victor Ponta ca autoritatile locale vor primi "foarte rapid" actiunile cerute la Administratia Porturilor Maritime Constanta.

"Am vorbit si cu Sova, si cu Ponta. Ponta intotdeauna a spus ca sustine acest demers de a trece actiunile in varianta pe care am discutat-o noi. Sigur ca as fi vrut mai mult, dar e ok si asa, iar ministrul Sova si-a luat angajamentul sa faca acest lucru", a spus Mazare.

Cand a fost intrebat ce se va intampla daca nu-si vor tine promisiunea, primarul a raspuns: "Daca nu, nu voteaza lumea! O sa vedem daca nu, dar deocamdata si-au luat angajamentul si nu vad de ce nu ar face-o".

Mazare aprecizat in martie ca, potrivit discutiei cu premierul, autoritatile locale vor primi 15% din actiunile pe care statul le detine la Administratia Porturilor Maritime Constanta, urmand ca alte 15% din actiuni sa fie listate pe Bursa.

In prezent, statul detine 60% din actiunile APMC, 20% Fondul Proprietatea si 20% Consiliul Local Municipal Constanta.