Cu o zi inaintea sedintei Delegatiei Permanente a partidului, liberalii cauta solutii pentru ministerul de Interne ramas vacant in urma demisiei lui Radu Stroe dar si inlocuitor pentru ministrul Finantelor Daniel Chitoiu. Surse din interiorul PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu ar putea prelua ministerul Finantelor si functia de vicepremier in locul lui Chitoiu.

Locul lui Nicolaescu la Sanatate ar putea fi preluat de Cristian Busoi, seful CNAS.

UPDATE 1: Sorin Frunzaverde a acceptat nominalizarea la ministerul de Interne, sustin surse liberale. Frunzaverde ar fi cerut garantii din partea conducerii PNL ca partidul nu va parasi guvernarea cel putin pana la alegerile pentru Parlamentul European.

UPDATE 2: Eugen Nicolaescu ar fi de acord cu mutarea la Finante, au declarat surse politice pentru HotNews.ro

Pentru inlocuirea lui Daniel Chitoiu initial, in partid s-a vorbit despre Klaus Iohannis insa acesta ar fi refuzat sa preia atributiile.

Liderii PNL au fot convocati in sedinta pentru ora 16:00. Intalnirea liderilor PNLare loc in contextul in care Crin Antonescu si Victor Ponta se contrazic in declaratii privind masura reesalonarii creditelor la banci.

Totodata, aceleasi surse sustin ca pentru postul vacant de la Interne a aparut doua variante noi: Sorin Frunzaverde si iderul PNL Caras Severin Marcel Vela.

Ca solutii pentru portofoliul de la Interne au fost vehiculate si numele liderului grupului PNL de la Camera Deputatilor, George Scutaru, Teodor Atanasiu si presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca.

De asemenea, pe lista remaniabililor PNL ar putea intra si Mariana Campeanu de la ministerul Muncii, post pe care si-l doreste purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora. Potrivit surselor citate nu s-a luat inca decizia de inlocuirea a Marianei Campeanu de la ministerul Muncii.

Decizia finala privind remanierea ministriilor PNL urmeaza sa fie luata in sedinta Delegatiei Permanente a partidului, vineri 7 februarie.

Citeste si: