Un sfat pe zi
Sondaj după pandemie
Foto: freepik.com
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

​SONDAJ Cum o să se schimbe viața ta după această pandemie?

de Smile Media
Joi, 11 Iun 2020 Un sfat pe zi
Pandemia ne-a schimbat stilul de viață, felul de a ne raporta la interacțiunile sociale, ne-a schimbat modul de precepție la nivel economic și de stabilire a unor planuri de viitor. Multă lume nu a avut bani puși deoparte, pe când alții au fost puțin mai prevăzători. Mulți aveau deja planuri de vacanță făcute pentru 2020, cu bilete cumpărate și rezervări la cazări. Hotnews vă invită la un sondaj prin care încercăm să aflăm despre cum vă raportați la pandemie.
Nicoleta Deliu
Foto: Facebook
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

VIDEO INTERVIU Nicoleta Deliu despre Bursa Binelui: "Doar de la începutul anului am avut 7.000 de donații. A fost o mobilizare extraordinară din partea comunității"

de Narcis Anton Smile Media
Vineri, 5 Iun 2020 Un sfat pe zi
În perioada de pandemie și izolarea socială s-a văzut cel mai bine umanitatea care există încă în societatea din ziua de astăzi. Multe companii, dar și persoane fizice s-au mobilizat exemplar și au donat în special pentru cauzele care luptau împotriva coronavirusului. În acest context, am stat de vorbă cu Nicoleta Deliu, Director de comunicare & CSR la BCR și implicată în proiectul Bursa Binelui. "Pe Bursa Binelui, doar de la începutul anului am avut 7.000 de donații. Ca să fac o comparație, în 7 ani de proiect am strâns 65.000 de donații. O mobilizare exemplară în ultimele 3 luni de zile".
Urania Cremene - expert în parenting
Foto: Arhiva personala
O inițiativă a Băncii Comerciale Române​

​INTERVIU Cum gestionăm relația cu copiii atunci când muncim de acasă? 3 sfaturi pentru părinți de la Urania Cremene, expert în parenting

de Alexandra Ciordas Smile Media
Miercuri, 20 Mai 2020 Un sfat pe zi
În cele două luni de izolare, unii părinți s-au simțit, de multe ori, depășiți de situație. Munca de acasă, creșterea copiilor, atenția și răbdarea, dar și treburile casnice, toate au creat un peisaj agitat pe care fiecare l-a gestionat și continuă să îl gestioneze așa cum știe mai bine. Cum școlile vor rămâne închise până în septembrie, iar multe dintre companii au decis să le acorde, în continuare, părinților șansa să lucreze de acasă, aventura va mai continua cel puțin câteva săptămâni, dacă nu chiar luni. Urania Cremene, unul dintre cel mai cunoscuți experți în parenting din România a vorbit, într-un interviu acordat HotNews.ro, despre cum trebuie să construim relația cu copiii în această perioadă, despre limitele care trebuie impuse, despre timpul petrecut la ecrane, dar și despre importanța unui program bine stabilit.
Sfaturi de investiții
Foto: Smile Media/Freepik
O inițiativă a Băncii Comerciale Române​

Investițiile - o soluție indiferent de contextul economic, vârstă sau buget

de Școala de Bani Smile Media
Luni, 18 Mai 2020 Un sfat pe zi
În contextul actual, când vine vorba despre finanțe, mai toată lumea vorbește despre economii și cât de utile pot fi, dar și despre gestionarea veniturilor și cheltuielilor într-o manieră eficientă, ținând cont de condițiile dificile cu care mulți se confruntă. Foarte puțin se discută însă despre investiții.

Vlad Mixich - expert în politici de sănătate
Foto: Arhiva personala
O inițiativă a Băncii Comerciale Române​

Despre un potențial vaccin împotriva COVID-19 și gânduri din izolare - cu Vlad Mixich, expert în politici de sănătate

de Școala de Bani Smile Media
Vineri, 8 Mai 2020 Un sfat pe zi
Pandemia nu înseamnă doar izolare și distanțare socială. Înseamnă și resposabilitate, grija față de semenii noștri care au nevoie de noi, înseamnă răbdare, tărie de caracter. Apropierea de data de 15 mai, ziua în care se mai relaxează puțin măsurile luate pentru prevenirea coronavirusului, îi determină pe mulți să lase garda jos, să aibă impresia că totul s-a terminat. Nu, din păcate lupta împotriva COVID-19 este un maraton, nu un sprint. Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, ne explică cum stă treaba cu acest virus pandemic și ce o să urmeze.
Radu Umbreș
Foto: Arhiva personala
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

Discuție cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială - despre fake news, pandemie și izolare socială

de Narcis Anton Smile Media
Miercuri, 6 Mai 2020 Un sfat pe zi
Coronavirusul a cuprins aproape întreaga planetă în câteva luni și până să ne dezmeticim, ne-am trezit cu anumite măsuri de distanțare socială care până atunci păreau de domeniul scenariilor de film. Ne-am schimbat modul de raportare la societate, economie, relaționare între indivizi. Trăim vremuri ciudate, noi, neavând ceva similar în istoria noastră recentă, încât să putem să facem predicții. Nici măcar gripa spaniolă nu poate fi luată ca un exemplu. Am discutat, în acest context, despre impactul social pe care îl are pandemia asupra noastră cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială la University College London și lector la SNSPA.

Cristina Andone - scriitor
Foto: Arhiva personala
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

Cum să ne fie bine în casă cu copiii în perioada de izolare? Sfaturi de la un făuritor de povești și activist în educație

de Școala de Bani Smile Media
Miercuri, 29 Apr 2020 Un sfat pe zi
Pandemia prin care trecem ne-a forțat să ne schimbăm obiceiurile, rutinele, felul de a ne raporta la activitățile zilnice. Cum gestionezi situația nou apăruta? Ce poți face ca timpul să treacă mai ușor, atât pentru tine, ca părinte, cât și pentru copii. Cristina Andone, scriitor, trainer de creativitate și activist în educație, ne-a răspuns câtorva întrebări pentru campania #UnSfatPeZi. E autor Nemira și Univers. Cărțile sale, printre care colecția Povești din Pădurea Muzicală, romanul Plec, antologia Nesupusele sau Școala banilor bine-crescuți, au fost vândute în 160.000 de exemplare.
Teodora David, instructor de Pilates
Foto: Hotnews
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

VIDEO Cum ne dezmorțim când stăm în casă. 15 minute de mișcare cu Teodora David, instructor de Pilates

de Smile Media
Luni, 27 Apr 2020 Un sfat pe zi
Unul dintre principalele lucruri care ne lipsesc în această perioadă de izolare este mișcarea. Sportul este esențial, face bine atât la fizic, cât și la psihic, iar Teodora David, instructor Pilates și facilitator Postural Alignment, ne arată, în cadrul unei sesiuni de Pilates, cum putem să ne relaxăm corpul și mintea în 15 minute, din confortul propriei case.
Andreea Chiru-Maga, psihoterapeut MindCare
Foto: Smile Media
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

Cum facem să ne fie mai ușor în izolare? Andreea Chiru-Maga, psihoterapeut MindCare: Atacurile de panică pot apărea prima dată în contextul pandemiei

de A.C. Smile Media
Marţi, 21 Apr 2020 Un sfat pe zi
Cu toții trăim o perioadă complet nouă, care ne-a schimbat viața. Nu știm care vor fi consecințele pe termen lung sau dacă schimbarea va persista, dar cert este că izolarea pe care o trăim nu este ușoară și trebuie să învățam să ne adaptăm, iar pentru asta avem nevoie de ajutor. Andreea Chiru-Maga, psihoterapeut și psiholog clinician în cadrul MindCare, a vorbit într-un interviu acordat HotNews.ro despre impactul pe care izolarea îl are asupra psihicului, despre semnele de alarmă, despre atacurile de panică, dar și despre ce putem face ca să fim mai confortabili într-o perioadă provocatoare chiar și pentru cei mai puțin anxioși.
Sfaturi pentru Paște
Foto: Smile Media/Freepik
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

Cum să-ți petreci Paștele acasă, cu un buget redus

de Școala de Bani Smile Media
Joi, 16 Apr 2020 Un sfat pe zi
Urmează niște sărbători de Paște complet atipice. Dacă în mod normal vorbim despre adunarea în jurul mesei alături de familie și de oamenii dragi, de data aceasta, cei mai mulți dintre noi vom rămâne acasă și vom sărbători în număr mult mai restrâns. Asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de această ocazie și nu putem profita de cele câteva zile libere pentru a ne relaxa și lua o pauză de la toate.
Psihoterapeutul Gaspar Gyorgy
Foto: Smile Media
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

​INTERVIU Cum să îți gestionezi gândurile și emoțiile în această perioadă de izolare. Sfaturi de la psihoterapeutul Gaspar Gyorgy

de Smile Media
Miercuri, 15 Apr 2020 Un sfat pe zi
Pandemia schimbă obiceiuri și ne forțează să ne adaptăm. De cele mai multe ori, psihicul este cel mai afectat atunci când este supus unor schimbări bruște, iar multe persoane fac față cu greu la presiunea nou apărută. Cum compensăm lipsa celor dragi? Cum alungăm stările de anxietate și gândurile negative? Cum ne gestionăm gândurile și emoțiile. Psihoterapeutul Gaspar Gyorgy ne oferă o serie de răspunsuri și sfaturi pentru a gestiona starea de izolare.
Claudiu Murariu - CEO InnerTrends
Foto: Hotnews
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

VIDEO Cum să te organizezi mai bine când muncești de acasă. Sfaturi de la cineva care o face de 10 ani

de Răzvan Băltărețu Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Un sfat pe zi
În ciuda situației în care ne regăsim ca țară și planetă, există o parte bună de necontestat: avansul tehnologic care ne permite să muncim de aproape oriunde. Românii i-au zis „telemuncă”. Și e legală încă din 2018. Iată-ne astfel într-un experiment la care nimeni n-ar fi îndrăznit să se gândească în urmă cu câțiva ani: milioane de oameni lucrează de acasă. Însă cum faci să fii și productiv?
Liviu Arsene - Senior eThreat Analyst
Foto: BitDefender
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

INTERVIU Cum te protejezi de hackeri când lucrezi pe calculator de acasă. Sfaturi de la Liviu Arsene, Bitdefender, în dialog #deladistanță

de Răzvan Băltărețu Smile Media
Miercuri, 1 Apr 2020 Un sfat pe zi
Internetul e, în aceste zile, lovit din toate părțile. Pe de o parte, stau online mai mulți oameni ca niciodată. Unii o fac în scop profesional, alții ca să uite de izolare. Pe fondul acestei cereri imense a crescut și numărul de pericole. Am vorbit cu un specialist ca să văd ce măsuri de siguranță îți poți lua ca să nu regreți mai târziu.

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by