SUPERPUTERILE TEHNOLOGIEI
Cristi Dascalu
Foto: Hotnews

INTERVIU Vloggerul Cristian Dascălu, fost angajat Facebook și Google, despre The Social Dilemma: Algoritmul este o oglindă a ceea ce îți place / Faptul că trendul Youtube e plin de manele, spune ceva despre noi

de Ionut Baias HotNews.ro
Cristi Dascălu, vlogger și programator, românul care a lucrat pentru Facebook și Google, a fost invitatul HotNews.ro la o discuție despre documentarul Netflix, The Social Dilemma, despre ce sunt algoritmii din spatele rețelelor sociale și cum funcționează ei. ”Algoritmul este o oglindă a nevoilor tale, a ceea ce îți place... Apropo de algoritm, lista de sugestii de pe youtube e plină de manele. Asta e o oglindă foarte bună pentru societatea românească”, spune Cristi Dascălu.
The Social Dilemma
Foto: Screenshot via Youtube
SUPERPUTERILE TEHNOLOGIEI

The Social Dilemma, Netflix. Documentarul care ne arată că apocalipsa vine, dar mai durează (sau cum suntem manipulați de rețelele sociale)

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Încă trăim în lumea pandemiei, Facebook vuiește de conspirații și grupuri cu oameni care știu adevărul adevărat, dar este și săptămâna în care The Social Dilemma de pe Netflix promite că vine cu răspunsuri despre lumea asta magică a rețelelor sociale și cum ne manipulează ele. Despre ce este vorba?
Protest in California impotriva restrictiilor din pandemie
Foto: Katrina Kochneva/ Zuma Press/ Profimedia
SUPERPUTERILE TEHNOLOGIEI

Pot fi băgate cipuri în corpul uman prin intermediul vaccinurilor? De unde a pornit această conspirație anti-Bill Gates

de Vlad Popovici HotNews.ro
Am stat de vorbă cu fizicianul Cristian Presură despre una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației din perioada pandemiei COVID-19: implantarea cipurile în corpurile oamenilor prin intermediul vaccinurilor.
Aplicație de contact tracing reflectată în ochiul unei femei
Foto: dpa picture alliance/Alamy/ Profimedia
SUPERPUTERILE TEHNOLOGIEI​

Cât de multe lucruri ai vrea să se afle despre viața ta privată, în schimbul siguranței sanitare? Incursiune în lumea aplicațiilor de contact tracing

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Printre metodele de combatere a pandemiei COVID-19, folosite în diverse țări din lume, aplicațiile de contact tracing instalate pe telefoane au reprezentat unul dintre cele mai controversate subiecte. Este clar că dacă vrei ca virusul să nu se răspândească, atunci trebuie să afli din timp cine sunt persoanele potențial infectate și să le izolezi rapid de restul comunității. Iar o aplicație pe telefon care „știe” când o persoană depistată pozitiv s-a întâlnit cu una sănătoasă ar putea ajuta un stat în demersul său de a opri o epidemie.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.hosted by
powered by
developed by