World Education Fair
Foto: IntegralEdu

[P] Studiile în Marea Britanie, interes constant crescut din partea tinerilor români. Universitățile din UK prezente în număr mare la cel mai important târg educațional de început de an

de Smile Media
Mii de programe de studiu în UK și din alte nouă țări vor fi prezentate de instituțiile de învățământ din străinătate, la cel mai important târg educațional al începutului de an – World Education Fair (WEF), pe 28 februarie în Timișoara, 29 februarie-1 martie, la București, 2 martie în Constanța și pe 4 în Galați.
Saxion University of Applied Sciences
Foto: IntegralEdu

[P] 10 profesori olandezi de la Saxion University of Applied Science vin la București luna aceasta. Modelul științelor aplicate explicat tinerilor interesați de studii în Olanda

de Smile Media
Ramura științelor aplicate reprezintă un model educațional care are le bază folosirea cunoștințelor teoretice în domeniul studiat, în mod concret, la momentul asimilării informațiilor. Metodele de curs au aplicabilitate directă, iar studenții au ocazia să experimenteze în mod direct partea teoretică, fie că vorbim de inginerie, IT, domenii creative, turism.
Swiss Week va avea loc în perioada 20-27 ianuarie
Foto: IntegralEdu

[P] Zeci de oferte de tabere și studii în Elveția, la Swiss Week, în perioada 20-27 ianuarie

de Smile Media
Cea mai ridicată calitate a vieții, indicatorii economici la cele mai înalte niveluri și, nu în ultimul rând, un sistem educațional centrat pe elev și adaptat nevoilor pieței sunt doar câteva dintre atributele care fac din Elveția una dintre cele mai ofertante destinații, atât turistice, cât și de formare educațională și profesională.
Oxford International - IntegralEdu
Foto: IntegralEdu

[P] Oxford International College, unul dintre cele mai prestigioase licee britanice, organizează sesiuni educaționale demonstrative la București și Constanța

de Smile Media
Când vine vorba despre alegerea traseului educațional, incertitudinea apare la fiecare pas, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Multitudinea de variante prezente la nivelul instituțiilor de învățământ, precum și diversificarea continuă a specializărilor dau naștere la numeroase semne de întrebare. Alegerea celui mai ofertant pachet educațional și a celei mai potrivite specializări sunt momente extrem de importante și,în același timp, complicate în viața copiilor și a părinților.
Universitatea olandeză Fontys ajunge la Galați și București în această lună
Foto: IntegralEdu

[P] Cursuri demonstrative organizate în România de cea mai mare universitate olandeză

de Smile Media
Viitorul educațional al copilului este o problemă care îți dă din ce în ce mai mult de gândit? Încerci să-i oferi cele mai bune sfaturi, dar te temi să nu fii subiectiv? Viitorii studenți își pun întrebări despre ce universitate să aleagă, ce specializare, ce oportunități îi va oferi aceasta pe viitor, însă, de cele mai multe ori, nu pot găsi răspunsurile cele mai potrivite de unii singuri, fiind sufocați de o multitudine de oferte educaționale ale universităților din țară sau din afara țării.
  • Unde și când se țin? Participarea este gratuită
Industria ospitalității sufera in pandemie
Foto: IntegralEdu

[P] Află cum poți deveni unul dintre viitorii lideri ai industriei ospitalității chiar de la reprezentanții universităților elvețiene de top, care vin la București

de Smile Media
Creșterea puterii de cumpărare a consumatorilor la nivel mondial și inovația digitală au determinat o creștere record în industria ospitalității. Dacă în 2009 se lansau primele aplicații pentru hoteluri și companii aeriene, iar Instagram și iPad-urile nu existau și majoritatea oamenilor căutau destinații și oferte de vacanță în reviste, în 2019, vacanța perfectă este la îndemâna oricui, la câteva click-uri distanță.
World Education Fair
Foto: IntegralEdu

[P] Studiile în afara țării devin fenomen de masă. Mii de tineri sunt așteptați la World Education Fair în această toamnă

de Smile Media
Peste 100 de instituții de învățământ din întreaga lume vor prezenta ofertele educaționale tinerilor români care doresc să studieze în străinătate, la cel mai important târg educațional din România - World Education Fair (WEF). Târgul se organizează în patru orașe din țară, în perioada 27 septembrie - 2 octombrie. Mii de tineri sunt așteptați pentru a discuta cu reprezentanții liceelor, colegiilor și universităților de prestigiu, din Europa și SUA.
Tiffin University, Romania
Foto: Tiffin University

[P] Prima facultate americană de business din România și-a deschis porțile în București

de Smile Media
Absolvenții de liceu care vor să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale au acum posibilitatea să urmeze cursurile unei facultăți de business după o programă americană, care le oferă o experiență educațională și personală superioară, prin abordarea Learning by doing. Universitatea Tiffin din SUA a deschis la București prima facultate 100% americană - Facultatea de Administrarea Afacerilor. Cei care se înscriu în anul universitar 2019 - 2020 beneficiază de burse în valoare de 4.000 Euro pe an.
Liceeni pasionati de robotica
Foto: Hotnews

VIDEO REPORTAJ Dilema celor mai inteligenți tineri români: un credit pentru studii afară sau o carieră în țară? ”Avantajul nostru e că știm să facem inginerii românești”.

Într-o zi, ei ar putea schimba România. Sunt olimpici internaționali și sunt atrași de mirajul străinătății. ”Pe lângă bursă, ar trebui să fac un credit la bancă pentru a învăța în altă țară. Nu știu dacă merita!”, crede un licean din Târgu Jiu, semifinalist la concursul de robotica din Detroit, în 2018. ” Dacă rămâi în țară, nu sunt dezavantajele atât de mari pe cât ar crede unii, dar afară ți se deschid mai multe uși” - crede un alt tânăr, admis deja la patru facultați din Marea Britanie. Pentru el, România nu mai este o opțiune: ”Poate, într-o zi, m-aș întoarce acasa...”
St Charles
Foto: Spoon Media

[P] Gimnaziu sau liceu în Elveția? Eveniment exclusiv, organizat de două școli elvețiene, dedicat părinților interesați de studii în Elveția

de Smile Media
Elveția este recunoscută a avea unul dintre cele mai bune sisteme educaționale din lume și este una dintre cele mai tolerante, prospere, eco-friendly țări și... lista de atribute la superlativ poate continua. Totodată, a fost numită din nou drept ‘cea mai bună țară din lume’, în Best Countries report 2019. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care din ce în ce mai multe familii din România se orientează spre Elveția pentru studiile gimnaziale și liceale ale copiilor, dar și pentru cele universitare.
Fontys International Campus Venlo
Foto: IntegralEdu

[P] Experimentează studenția olandeză pentru o zi, în București

de Smile Media
Profesori de la o universitate de prestigiu din Olanda vin pe 16 si 17 februarie în România, pentru a susține o lecție demonstrativă de PBL (Problem Based Learning), celebra metodă olandeză de predare care pune accent pe gândirea logică, pe practică și pe dezvoltarea multilaterală.
IntegralEdu - La Garenne
Foto: IntegralEdu

[P] Cele mai cool tabere ale momentului pentru copii și adolescenți. Noua destinație în trend 2019: Elveția

de Smile Media
Desprinderea de părinți, pentru o perioadă scurtă de timp, cu prilejul plecării într-o tabără, poate avea numeroase efecte pozitive asupra dezvoltării psihosociale a copilului sau adolescentului. Și asta pentru ca ei încep să simtă mai mult nevoia inițierii unor noi relații în plan social, de prietenii noi, de comunicare și integrare în grupuri, în afara căminului.
Saxion University - IntegralEdu
Foto: IntegralEdu

[P] Experimentează studenția olandeză la București pentru o zi

de Smile Media
Te-ai întrebat vreodată cum e să studiezi în Olanda cu adevărat, dincolo de descrierile și poveștile pe care le auzi în stânga și în dreapta? Nu știi ce presupun mai exact domeniile de studiu, ce vei studia sau la ce să te aștepți? Poți afla direct de la profesori ai Saxion University of Applied Science din Olanda, care vin în premieră în România. Vei avea ocazia să fii student internațional pentru o zi, să participi la lecții demo și să înveți mai multe despre cursurile care au loc la universitate.
Admitere universitate
Foto: Agerpres

Masterat in strainatate: Din 2016, studentii romani isi pot finanta studiile de masterat in Marea Britanie prin imprumut acordat de guvernul britanic

de R.P. HotNews.ro
Incepand din toamna lui 2016, studentii romani pot sa isi faca masteratul in Marea Britanie, program de studii pe care si-l pot finanta printr-un imprumut acordat de guvernul britanic. Concret, s-a aprobat acordarea de imprumuturi si pentru programele postuniversitare sau de MBA pentru studentii romani, anunta compania de consultanta educationala IntegralEdu, intr-un comunicat remis HotNews.ro.
  • Vezi in articol cine poate accesa imprumutul guvernamental, ce presupune rambusarea si care este rata lunara
Sabina Negut si Mihai Barbu
Foto: Integral Programe Educationale

Cum iti alegi facultatea in strainatate, care sunt taxele de scolarizare si ce contine dosarul de admitere: doi studenti romani in Marea Britanie, despre practica si angajarea in timpul studentiei

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Mihai Barbu este student la Imperial College London, specializarea Computer Science, unde "se pune foarte mult accentul pe practica". "Avem proiecte saptamanale de programare", "vin si firme mari la noi la facultate, suntem cautati practic, si vorbim chiar de giganti precum Facebook sau Google", a povestit tanarul. In deschiderea targului World Education Fair care va avea loc in acest weekend la Bucuresti, a vorbit si Sabina Negut, studenta la Universitatea din Huddersfield, care a explicat ce inseamna an de placement in sistemul universitar britanic, dar si care sunt costurile de trai, ca student, in Marea Britanie. 
  • Vezi in articol lista universitatilor care vor fi prezente la World Education Fair in Bucuresti
Alin Popescu la absolvirea studiilor
Foto: Facebook

Scrisoarea unui absolvent al Universitatii Essex, Marea Britanie. Alin Popescu, despre ce l-a marcat in anii de studentie si despre lucrurile cheie intr-un sistem universitar de varf

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Alin Popescu a absolvit cu cea mai inalta distinctie (First-class honours) Facultatea de Politica Internationala de la Universitatea Essex din Marea Britanie. In urma cu patru ani, trecea peste cel mai dur Bacalaureat din ultimii 20 de ani - primul cu camere video. Astazi, isi finalizeaza masteratul in Negocierea si Medierea Conflictelor in Relatiile Internationale, tot la Essex. Intr-o scrisoare pentru cititorii HotNews.ro, Alin Popescu (23 ani) povesteste care sunt lucrurile cu adevarat importante in sistemul universitar unde si-a petrecut studentia, despre digitalizarea cursurilor si cercetarea din facultate, dar si despre Metodologia Stiintifica si Gandirea Critica. Vezi care sunt planurile unui tanar care si-a facut studiile in strainatate.
Studii in strainatate
Foto: world-education.ro

Peste 40 de universitati din strainatate isi vor prezenta conditiile si programele de admitere, in cadrul unui targ educational la Bucuresti

de R.P. HotNews.ro
Peste 45.000 de romani studiaza in strainatate, iar destinatia preferata este Marea Britanie, sustin reprezentantii IntegralEdu. Compania a anuntat ca weekendul acesta organizeaza World Education - targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate. La eveniment vor participa reprezentanti din peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia, Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda, iar liceenii pot afla care sunt conditiile de admitere la licenta, master si MBA.
Targ specializat de licee si tabere in strainatate
Foto: Agerpres

Targ specializat de studii liceale in strainatate: Care sunt taxele de studiu pe an la liceele din Marea Britanie si Elvetia prezente la targ

de R.P. HotNews.ro
Reprezentatii a peste 35 de scoli gimnaziale, colegii si centre de limbi straine din Anglia, Elvetia, Scotia, Germania, Portugalia, Olanda, SUA si Canada vor participa weekendul acesta la targul "World Education" din Bucuresti, pentru a-si prezenta programele de studiu si bursele pentru anul 2015. Targul se adreseaza familiilor cu copii intre 7 si 18 ani pe care vor sa ii inscrie fie la scoala in strainatate, fie la tabere de vara in strainatate, anunta IntegralEdu.
Education UK Exhibition
Foto: British Council

(P) De ce aleg tinerii romani studiile in Marea Britanie

de Smile Media
In urma cu mai bine de 150 de ani, era o obisnuinta ca tinerii din Romania, cu potential de a deveni elite intelectuale, sa mearga la studii in strainatate, destinatiile preferate in acea perioada fiind Franta si Germania. In cartea sa, Marturisiri, C. Radulescu-Motru spunea ca "aceasta plecare in strainatate se facea aproape in mod mecanic, fara sa fie insotita de obisnuitele anticipari sentimentale. Tanarul roman pleca; nu fiindca avea nostalgia unei culturi despre care ii vorbisera altii si pe care el nu o avea in tara, ci el pleca pur si simplu luat de curent."

Targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate: Numarul romanilor care au aplicat la studii in universitatile din Marea Britanie a crescut cu 7%

de R.P. HotNews.ro
"Numarul romanilor care studiaza in universitati britanice a crescut cu 7% in acest an, potrivit sondajului Agentiei Britanice de Statistica (HESA), pe fondul unei scaderi in medie cu 6% a studentilor din alte tari europene", a declarat Svetlan Danev, coordonatorul Targului World Education din acest weekend. Potrivit acestuia, in acest an pentru Marea Britanie au depus dosare de admitere 2.730 de romani, in comparatie cu 2.550 in anul 2013.
  • Vezi in articol ce universitati din strainatate vor fi prezente la targul consultanta educationala "World Education" din acest weekend

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by