La finalul saptamanii trecute a avut loc cea de-a treia editie a targului World Education, unde au fost prezenti reprezentanti a 32 de universitati europene. “Am observat ca exista un interes marit pentru Marea Britanie, Olanda si Danemarca in mod special. In cadrul targului World Education au fost si reprezentati ai universitatilor din Elvetia, Spania si Italia”, spune Ana Maria Papp - Senior Consultant si PR Executive, Integral Programe Educationale.

Ana Maria Papp, Integral Programe EducationaleFoto: Hotnews

Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:

  • Exista un interes marit pentru universitatile din Marea Britanie, Olanda si Danemarca, in mod special. In cadrul targului World Education au fost si reprezentati ai universitatilor din Elvetia, Spania si Italia.
  • In ceea ce priveste tendintele observate in cadrul targului, am remarcat un interes mare pentru specializarile de relatii internationale, afaceri, arhitectura, design interior si medicina.
  • In Marea Britanie, spre exemplu, pentru studii universitare de licenta avem dead-line final pe 15 ianuarie 2012. Pentru Olanda, in schimb, termenul limita este 1 aprilie 2012, iar in Danemarca - 15 martie 2012.
  • Daca vorbim de studii universitare de licenta, un dosar bun presupune atat o scrisoare de motivatie in care studentul trebuie sa argumenteze de ce a ales aceasta specializare, fisa matricola cu mediile obtinute pana in momentul respectiv si, de asemenea,  materiile studiate si doua scrisori de recomandare de la profesori. Nu in ultimul rand, va include diplomele obtinute pana in momentul respectiv, activitatile extracurriculare, participarile la olimpiade.
  • Atat in Marea Britanie, cat si in Olanda exista imprumuturi speciale pentru studenti. In Marea Britanie exista un imprumut care acopera taxa de scolarizare ce este oferit de catre statul britanic.
  • In cadrul targului World Education am observat o crestere cu 30% a numarului celor interesati sa studieze la o universitate din strainatate in comparatie cu editia de anul trecut.