(P) Cumparaturile pe net sunt mai ieftine, dar cei mai multi romani se tem sa plateasca online cu cardul acuzand lipsa de securitate a tranzactiilor. Sasha de la ING, expertul in tranzactii pe internet de la ING Bank, s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat online cu cititorii.

ING Web Card:

- pachet specializat pentru plati si cumparaturi online, constand intr-un cont cu card Mastercad International atasat si serviciul de internet banking ING Home'Bank

- ofera siguranta maxima a platilor prin sistemul 3D Secure - Money Back Guarantee

- prin serviciul alerta sms, utilizatorul este anuntat in momentul in care realizeaza o plata peste o anumita valoare prestabilita

- 0 lei administrare in primele 3 luni si alte gratuitati vezi detalii la www.ing.ro/webcard

Intalnirea online a fost urmata de un interviu in Studioul HotNews.ro

Numarul tranzactiilor online cu cardul a crescut cu 72% in Romania, in primul trimestru din 2009 fata de aceeasi perioada a anului 2008, potrivit APERO - Asociatia de Plati Electronice din Romania.

Totusi, teama de a folosi Internetul pentru plati e inca mare in Romania, fata de tarile occidentale, unde cumparaturile cu cardul pe net sunt la fel populare ca utilizarea apei calde si a sapunului.

Romanii cu carduri se tem ca sistemul de securitate a platilor nu este indeajuns de solid si ca risca sa ramana fara bani in cont.

ING Bank iese pe piata cu un pachet bancar creat special pentru cumparaturi si plati online, “ING WebCard”, despre care reprezentantii bancii spun ca “asigura un nivel de securitate superior in protectia tranzactiilor pe net, pentru ca este dotat cu 3D secure, Money Back Guarantee si alerta SMS".

  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Sosirea lui Sasha in redactia HotNews.ro

Sasha de la ING in Studioul HotNews.ro

  • Cum poate fi cineva asigurat ca nu va ramane fara bani in cont dupa ce si-a cumparat un gadget de pe net?
  • Ce fel de facilitati/avantaje/dezavantaje are cineva platind online?
  • Ce ar trebui sa stie cineva inainte sa se apuce de cumparaturi/plati online?

Cine este Sasha

  • Pe scurt, Sasha este expertul ING in materie de tranzactii online. Lucreaza de 3 ani in banca, mai intai la departamentul IT, apoi la marketing.
  • Experimenteaza cu diferite instrumente ale comunicarii online, de la facebook la twitter, dar, pentru ca nu ar vrea sa incurce viata personala cu cea profesionala, prefera atunci cand este la serviciu sau vorbeste despre job sa-si pastreze numele de scena si sa ramina “Sasha de la ING”.

Sasha de la ING despre shopping online

Sasha de la ING despre siguranta platilor online

Sasha de la ING despre prima tranzactie cu cardul