Senzatia de rotire incontrolabila provocata de vertij poate fi invalidanta pentru pacient. Fie ca atacurile sunt sporadice sau vin in reprize de lunga durata, bolnavul nu mai este capabil sa duca la capat nici cele mai simple activitati. Odata diagnosticata cauza, vertijul poate fi tratat ca orice alta afectiune.

  • Aflati din articol cum ne putem regasi echilibrul dupa ce am trecut printr-un episod de vertij.

De la un atac aparut parca din senin la o afectiune complexa precum boala Meniere, vertijul apare ca simptom in mai multe afectiuni. In mod evident, tratamentul trebuie stabilit de doctor pentru fiecare caz in parte si in functie de severitatea, durata si frecventa atacurilor.

Prezentarea la medic, imediat dupa aparitia simptomelor creste sansa unui diagnostic rapid prin prezenta unor semne clinice pe care medicul le poate observa. In timp, aceste semne clinice pot disparea, ingreunand diagnosticul corect si de asemenea identificarea cauzei.

Consultul medical poate incepe cu o serie de intrebari privind debutul crizelor, descrierea acestora durata, intensitatea, severitatea si factorii care au declansat-o. Apoi urmeaza efectuarea anumitor teste sau miscari care, desi pot provoca un anumit discomfort sunt foarte importante pentru un diagnostic corect si un tratament corespunzator

In functie de diagnosticul stabilit, medicul va prescrie tratamentul corespunzator. Tratamentul - prin care se urmareste vindecarea cauzei si inlaturarea simptomelor - poate include pe langa medicatie, respectarea unui regim igieno dietetic precum evitarea consumului de sare, cafea, alcool si alte masuri terapeutice cum ar fi un program zilnic de exercitii.

Aceste exercitii trebuie incepute imediat dupa terminarea crizei de vertij, in sedinte repetate de doua ori pe zi.

Este posibil ca unele exercitii sa provoace ameteala, dar tocmai aceste exercitii ajuta pe termen lung la recastigarea echilibrului.

Respectarea recomandarilor medicului este foarte importanta pentru a preveni aparitia ulterioara a crizelor de vertij si pentru o recuperare cat mai rapida.

Mai multe informatii despre vertij gasiti pe www.vertij.ro