5 plante pentru o sanatate de fier. Plante ca ginsengul au efecte antistres si pot imbunatati performantele sexuale, insa nu trebuie combinate cu unele medicamente. Plantele va pot vindeca indigestiile, cresc buna dispozitie, ajuta in curele de slabire ori cresc performantele sexuale. Tot ele va pot reduce zaharul si grasimile din sange. Totusi, este nevoie sa le cunoasteti si efectele secundare pentru a le putea folosi corespunzator. Integral in EvZ.

Masti cosmetice din miere de albine. Pe langa calitatile nutritionale de exceptie, mierea poate fi intrebuintata si in cosmetica. Persoanele care au tenul uscat pot recurge la retete pe baza de miere. "Prin proprietatea de a atrage si a retine umiditatea, mierea este un hidratant natural ce intra in compozitia produselor cosmetice naturale (creme, lotiuni, balsamuri, sampoane). Datorita efectului antiiritant, este utilizata pentru pielea sensibila si in produsele de ingrijire a sugarului", a subliniat dr. Larisa, noteaza Romania Libera.

Piramida nutritiei sanatoase. Hrana este sursa de energie necesara pentru sustinerea activitatii tuturor celulelor organismului. Ea furnizeaza si nutrientii necesari cresterii si refacerii celulelor, dand organismului posibiliatea de a produce o varietate de substante necesare bunei functionari. Piramida nutritiei sanatoase indica proportiile diferitelor tipuri de alimente necesare pentru a mentine echilibrul organismului. Ea prezinta ce cantitati din fiecare grup de alimente este bine sa includeti in dieta zilnica. Dulciurile: indulciti hrana cu putina miere sau zahar. Alimentele dulci furnizeaza rapid energie si doar uneori cantitati mici de minerale. Integral in EvZ.

„Anticonceptionalul” pentru barbati – de la vesectomie la injectie. Vasectomia este reversibila, dar sansele de a mai avea copii sunt de aproximativ 50 la suta. Injectia cu hormon ar putea fi achizitionata din farmacii, in urmatorii cinci ani. Pana nu demult singura metoda de contraceptie a barbatilor, exceptand folosirea prezervativului, era vasectomia. Aceasta metoda este una chirurgicala, facuta de un medic urolog. Vasectomia blocheaza caile prin care spermatozoizii pot parasi organismul. Celulele reproducatoare masculine sunt reasorbite de organism. „Pacientii care recurg la aceasta metoda contraceptiva pot avea in continuare relatii intime cu partenera, acestia pot ejacula, dar sperma lor este lipsita de celulele reproducatoare”, explica dr. Nicolae Calomfirescu. Riscul de a aparea o sarcina dupa o astfel de procedura este de 1 la 1.000, informeaza Gandul.

Viata sexuala a femeilor, afectata de diabet. Peste o treime din femeile care sufera de diabet de tipul 1 se confrunta adeseori cu diverse probleme in viata sexuala, potrivit unui studiu recent publicat in revista medicala Diabetes Care si citat de Mediafax. Acest studiu a relevat faptul ca si depresia reprezinta un factor major asociat cu disfunctiile sexuale cu care se confrunta aceasta categorie de femei, scrie Romania Libera.

Legumele tin cancerul departe. Cercetatorii britanici au descoperit ca dieta vegetariana ii ajuta pe oameni sa se protejeze impotriva dezvoltarii mai multor forme de cancer. In aceeasi categorie intra si consumatorii de carne de peste. O dieta vegetariana ajuta organismul uman sa se protejeze impotriva mai multor tipuri de cancer - aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta britanici. Experimentul a fost efectuat pe un esantion de 52.700 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 89 de ani, noteaza Libertatea.