O persoana a murit, iar alta a fost ranita, luni dupa-amiaza, dupa ce un turn cu o inaltime de aproximativ zece metri, aflat in curtea cladirii vechi a Spitalului Judetean Giurgiu, s-a prabusit, in timp ce victimele lucrau la dezafectarea constructiei, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, incidentul s-a petrecut in curtea cladirii vechi a spitalului, unde nu mai exista pacienti, in timp ce o echipa de muncitori lucra la demolarea turnului.

In urma prabusirii turnului, un muncitor a murit, iar altul a fost ranit, cei doi fiind scosi de sub daramaturi de catre pompierii militari.

"Am intervenit cu echipajele de pompieri militari in timp rapid, victimele fiind scoase de sub daramaturi, dar pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic. Ranitul a fost preluat de personalul spitalului si al Ambulantei si dus la unitatea de primiri-urgente. Am inteles ca are leziuni in zona fetei si este in afara oricarui pericol", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, Gabriela Georgescu.

Personalul Serviciului de Ambulanta Giurgiu, institutie care isi are sediul in acelasi permietru, spun ca au auzit o bubuitura puternica si au iesit cu totii afara.

"In primul moment nu am stiu ce s-a intamplat, am auzit o bubuitura si s-a simtit ca la cutremur. Am iesit afara si am vazut turnul daramat. Imediat am plecat pentru a interveni, iar intre timp am inteles ca ceilalti colegi ai muncitorilor au sunat la 112 pentur a solicita ajutorul Salvarii si al pompierilor", a declarat dr. Rodica Carabas, seful Serviciului de Ambulanta Giurgiu.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se aflau politistii si reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Giurgiu, care urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care a avut loc accidentul de munca, primele date aratand ca muncitorii ar fi angajati ai unei firme specializate in astfel de operatiuni cu care spitalul aflat in subordinea CJ Giurgiu are contract.