Mii de oameni il conduc miercuri pe ultimul drum pe George Naghi, patronul firmei Aldis, care a murit duminica, intr-un accident petrecut pe bratul Borcea, in dreptul Podului IV.

Cortegiul funerar, format din zeci de masini, a pornit de la ferma omului de afaceri si s-a oprit pentru cateva minute si la societatea pe care Naghi o conducea. Slujba religioasa va avea loc la o biserica din municipiu iar inmormantarea la Cimitirul central din Calarasi, informeaza Agerpres.

Primarul municipiului Calarasi, Nicolae Dragu, a emis luni o dispozitie prin care declara ziua de 10 august zi de doliu local in urma decesului omului de afaceri George Naghi.

Potrivit dispozitiei primarului, toate institutiile si autoritatile publice de pe raza municipiului Calarasi sunt obligate ca in ziua comemorarii sa arboreze in berna drapelul de stat al Romaniei. Aceeasi obligatie le revine si persoanelor fizice daca arboreaza drapelul la domiciliu sau la resedinta.

De asemenea, prin aceeasi dispozitie, in data de 10 august se interzice desfasurarea de activitati cultural-artistice si sportive, dar si circulatia autovehiculelor pe traseul pe care se va deplasa cortegiul mortuar.

Potrivit anchetatorilor, in urma rezultatului necropsiei s-a stabilit ca decesul a survenit ca urmare a impactului ambarcatiunii cu unul din malurile bratului Borcea, nefiind gasite urme ale vreunui infarct sau alte cauze medicale care ar fi putut produce accidentul.