Un barbat s-a urcat, miercuri dimineata, pe un stalp de langa Palatul Cotroceni si ameninta ca se arunca, nemultumit ca ar fi fost nedreptatit intr-un proces, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, precizand ca acesta a protestat in acelasi mod si in urma cu doua luni, relateaza Mediafax.

Protest la CotroceniFoto: Agerpres

O persoana care trecea prin zona a anuntat, in jurul orei 8.45, prin 112, ca pe un stalp de langa Palatul Cotroceni s-a urcat un barbat.

Diana Darca a spus ca la fata locului sunt cinci negociatori de la Politia Capitalei, care incearca sa il convinga pe barbat sa coboare de pe stalp.

Barbatul care s-a urcat pe stalp a afisat o panza pe care si-a scris solicitarile. El sustine ca ar fi fost nedreptatit intr-un proces cu firma la care a lucrat, a adaugat Diana Sarca.

UPDATE1: Barbatul are un pistol si ameninta ca se impusca in cap daca solicitarile lui nu vor fi rezolvate.

El spune ca se impusca in cap daca nu vine sa stea de vorba cu el presedintele Traian Basescu.

Barbatul a afisat o panza pe care scrie "Nu exista drepturile omului in Romania. Va rog sa imi dati dreptul la moarte" si s-a legat de stalpul de iluminat cu o sarma prinsa in jurul gatului.

UPDATE2: Barbatul care avea un pistol cu bile de cauciuc a fost dat jos de pe stalp, dupa ce negociatorii i-ar fi strecurat laxative in ceai, potrivit Realitatea TV.

"In urma cu cateva minute a ajuns la Sectia 22 Politie, unde va fi audiat si i se va intocmi dosar penal pentru tulburarea ordinii publice. Probabil va fi si retinut deoarece a amenintat cu acea arma, care, chiar daca nu era un pistol cu glont, reprezenta un pericol", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

UPDATE3: Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a negat la Antena 3 informatia ca i s-ar fi pus vreo susbstanta in ceai: "Nimeni nu-si permite sa incalce procedurile".