Un jaf armat a avut loc, marti dimineata, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 83, un autoturism care transporta bijuterii pentru o firma fiind oprit de persoane mascate si inarmate aflate intr-un alt automobil, anunta Mediafax. Masina care transporta 22 de kilograme de bijuterii din aur pentru o firma a fost blocata in trafic de un alt vehicul din care au coborat mai multe persoane inarmate, cu fetele acoperite. Atacatorii au spart geamurile autoturismului care transporta valori si au furat bijuteriile. Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Persoanele aflate in autoturismul atacat nu au fost ranite. Din primele cercetari rezulta ca autoturismul care transporta valori nu era specializat in astfel de operatiuni, fiind o masina obisnuita.

Potrivit primelor informatii, se pare ca atacatorii au actionat dupa ce au primit un pont. Politia a instituit filtre, iar hotii sunt cautati inclusiv cu ajutorul unui elicopter.

Anchetatorii iau in calcul toate "ipotezele de lucru" in cazul jafului, inclusiv "o inscenare, o actiune la pont si o urmarire", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, Danut Dinu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arges, Danut Dinu, furtul a fost sesizat la 112 de catre barbatii care au fost talhariti, potrivit Mediafax.

"E o infractiune sesizata de talharie de catre cei doi barbati, ei au sunat la 112 cum ca ar fi fost talhariti. Potrivit declaratiilor lor, atacatorii le-au luat doua telefoane mobile, dar lor le-a mai ramas un telefon de rezerva de pe care au sunat la 112. Jaful a durat, apreciez eu in baza declaratiilor lor, trei-patru minute, timp in care au fost sustrase trei genti cu 22 de kilograme de bijuterii, care le-ar fi fost luate de catre cei trei", a spus Dinu.

El a precizat ca Politia nu ar fi avizat "niciodata" acest transport in conditiile in care a fost folosita "o masina obisnuita, neechipata corespunzator, asa cum prevede legea".

"Trebuie sa dea explicatii de ce acest transport s-a facut impotriva legii, nu potrivit legii si mentionez aici ca nu exista un plan de deplasare si de transport al acestor bijuterii avizat de Politie in conditiile in care Politia nu a fost anuntata si nu ar fi avizat un asemenea plan niciodata in conditiile in care transportul s-a efectuat cu o masina obisnuita, neechipata corespunzator si fara paza, asa cum prevede legea", a mai spus Danut Dinu.

Conform sursei citate, urmeaza sa se stabileasca veridicitatea afirmatiilor celor doua persoane aflate in autoturismul care transporta peste 22 de kilograme de bijuterii.

"Urmeaza sa verificam veridicitatea celor spuse de catre cei doi, daca a existat acel aur, daca s-a folosit baston reflectorizant, daca atacatorii aveau arme si sper ca in cel mai scurt timp sa-i prindem. Cei doi aflati in masina jefuita sunt audiati la aceasta ora si trebuie sa vedem, repet, daca a existat intr-adevar acea cantitate de aur asezata in trei genti in masina, bijuterii care apartin unei firme din Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges.

Acesta a precizat ca anchetatorii iau in calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o inscenare, o actiune la pont si o urmarire in cazul incidentului de pe Autostrada Bucuresti - Pitesti.

"Luam in calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o inscenare, o actiune la pont si o urmarire, dar trebuie sa spun ca este inadmisibil ce s-a intamplat deoarece nu poti pleca pe strada cu 22 de kilograme de aur fara sa-ti iei nicio masura de siguranta incalcand legea", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges.

Politistii au suspiciuni si pentru ca, desi jaful ar fi durat cateva minute, potrivit declaratiilor victimelor, nu exista martori si nu exista o alta persoana decat cei doi care sa fi sunat la Serviciul unic de urgenta 112, in conditiile in care traficul in zona in momentul producerii talhariei era normal.