Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov au initiat un demers inedit - 7.000 de romani vor invata simultan, pe stadionul Dinamo, in 26 iulie, cum sa faca resuscitare si sa acorde primul ajutor, urmand sa stabileasca un nou record mondial.

Dupa detaliile tehnice, cursantii vor trece efectiv la treaba. Cele 700 de manechine achizitionate special pentru acest eveniment vor fi folosite pentru demonstratii. Timpul estimativ pentru a se desfasura aceste demonstratii este intre 50 si 80 de minute, potrivit Agerpres.

'A fost aleasa luna iulie pentru acest eveniment pentru ca in aceasta luna Serviciul de Ambulanta va marca 105 ani', a precizat dr. Alis Grasu. Performanta celor 7.000 de cursanti care vor participa la lectia de resuscitare va fi atestata ca record mondial de catre specialistii Guinness World Records (GWR).

Un reprezentat GWR va fi prezent pe stadionul Dinamo pe 26 iulie, iar actiunea va fi supervizata stiintific de catre Universitatea de Medicina si Farmacie 'Carol Davila'. Precedentul record a fost stabilit anul trecut in Mexic, in martie, cand 6.577 de cursanti au invatat simultan procedurile de resuscitare.