Jurnalista Cristina Verona avea o alcoolemie de 0,85 grame la mie, iar mama ei de 2,3 grame la mie, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse medico-legale.

Cristina VeronaFoto: Agerpres

Examenele toxicologice in cazul celor doua femei gasite moarte intr-un imobil din cartierul Primaverii din Bucuresti au fost finalizate.

Medicii legisti au stabilit ca acestea consumasera alcool, alcoolemia stabilita in cazul Cristinei Verona fiind de 0,85 grame la mie, iar cea a mamei sale, Elena Parvulescu, de 2,3 grame la mie.

Examenele toxicologice nu au relevat prezenta de droguri sau de alte substante ilegale, potrivit surselor citate.

Necropsia in cazul celor doua femei a fost finalizata in 8 iulie, trei zile mai tarziu trupurile fiind ridicate de la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti.

Cristina Verona (44 de ani) si mama acesteia, Elena Parvulescu (77 de ani), au fost gasite decedate, in 5 iulie, in locuinta lor din cartierul Primaverii din Bucuresti.

Concluziile criminalistilor si legistilor au fost ca Elena Parvulescu a murit "in urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal si prin comprimare toracica", iar fosta jurnalista a murit "prin asfixie prin spanzurare".

"Autopsiile efectuate in data de 06.07.2011 au reliefat faptul ca moartea persoanei de 77 de ani a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute, consecutiva unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale si comprimare toracica, in timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violenta si s-a datorat insuficientei cardio-respiratorii acute, consecutiva unei asfixii mecanice prin spanzurare; decesul celor doua persoane s-a produs in urma cu 4-5 zile", se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

In apartamentul in care locuiau cele doua femei nu au fost gasite urme de ravasire si de efractie, usa de acces fiind incuiata, din interior, potrivit Parchetului Capitalei.