Toate cele 80 de focoase furate sambata dintr-un tren care trebuia sa ajunga in Bulgaria, au fost gasite, luni, de catre autoritatile romane, au informat, pentru Mediafax, surse oficiale. Trei lazi intacte cu focoase si alta desfacuta cu obictele cu specific militar ce fusesera furate dintr-un tren, au fost gasite intr-un depozit parasit din Chitila.

Unul dintre suspectii furtului lazilor cu focoase pentru rachete este un baiat de 14-15 ani, au declarat, pentru Agerpres, surse MAI care au precizat ca toata documentarea pentru identificarea acestora a fost facuta de DGIPI.

Patru lazi in cu focoase pentru rachete au disparut dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu. Parchetul Militar Bucuresti a deschis o ancheta in acest caz.

Focoasele furate sambata erau detonatoare pentru proiectile-racheta si urmau sa fie reparate intr-o fabrica din tara vecina, a declarat, pentru agentia Novinite, un reprezentant al Sage Consultants AD, compania privata careia ii era destinat armamentul. Potrivit lui Gencho Hristov, CEO al Sage Consultants, din tren ar fi disparut, in total, 80 de focoase pentru rachete, si nu 64, cum s-a anuntat initial in Romania.

Mecanicul trenului din care au disparut, sambata, 4 lazi cu focoase pentru rachete a oprit in acea zi trenul in localitatea Stanesti (judetul Giurgiu) pentru a vinde 70 de litri de motorina, anunta televiziunile de stiri. Atat mecanicul, cat si ajutorul acestuia, ar fi fost anchetati noaptea trecuta de catre procurori. Potrivit unui comunicat al CFR cei doi au fos dati afara.