Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica seara o avertizare imediata in care anunta cod portocaliu de furtuna pentru municipiul Bucuresti si imprejurimi, in intervalul orar 19.30 - 21.00. Se vor inregistra intensificari de vant cu aspect de vijelie, frecvente descacari electrice, grindina, ploi cu caracter torential.

Potrivit ANM, aceste fenomene se vor semnala si in estul judetului Giurgiu, judetul Ilfov, sudul judetelor Dambovita si Prahova, vestul judetelor Calarasi si Ialomita, pana la ora 22.00.

De asemenea, pentru aceasta ora, a fost emisa o avertizare cod portocaliu pentru judetul Brasov (in sud-estul judetului, Zarnesti, Rasnov, Mun. Brasov) si judetul Covasna (sud-estul judetului, Intorsura Buzaului), unde se vor semnala descarcari electrice, averse de ploaie ce pot depasi izolat 30 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului.

ANM precizeaza ca, in regiunile mentionate, cantitatile de apa cazute in intervalul precedent au fost importante si va continua sa ploua, sistemul noros fiind relativ stationar.